About Me

My photo
Sunt un om,ca si tine.Un calator prin mintea ta.Ca m-am nascut nu e vina mea,ca am trait,e multumirea mea,dar cum ma voi duce,e planul lui Dumnezeu!

Sunday, January 24, 2016

Priveste si gateste!

Nu mai stiu cate incercari nereusite de macarons am avut pana acum,toate insa au luat sfarsit,cand s-a intamplat minunea mult asteptata si mi-au iesit niste macarons zic eu ok,nici nu am avut rabdare sa se intareasca crema dintre ei ca m-am si grabit de bucurie sa postez poza cu ei.Am constatat din experienta avuta cu prepararea macarons-ilor ca pentru a obtine acel piciorus al lor,in primul rand temperatura din cuptor trebuie sa fie in jur de 150 grade si in al doilea rand macarons-ii trebuie sa fie deasupra bine uscati inainte de a-i coace,altfel suprafata lor va crapa in cuptor.Cuptorul meu nu e dotat cu gradele corespunzatoare,asa cum probabil sunt dotate aragazurile mai moderne,asa ca am facut experiente pornind de la o temperatura mica,am pus de fiecare data in cuptor cate o fasie de hartie cu 4-5 bucati de macarons pe tava,iar pe aceasta am asezat-o cand in partea de sus,cand in partea din mijloc a cuptorului.Primele nu mi-au iesit,dar crescand temperatura treptat abia a treia oara s-a intamplat minunea,cand probabil am ajuns la temperatura de 150 grade C,nu-mi venea sa cred.La un moment dat,cand macarons-ii au inceput sa se cam rumeneasca pe fund,am micsorat temperatura dar numai dupa ce au crescut piciorusele.Ele trebuie sa apara imediat dupa cca 3-5 minute de la momentul introducerii in cuptor a tavii,daca nu apar piciorusele,nici nu mai apar dupa aceea.Am avut grija sa fac un semn in dreptul butonului de la cuptorul aragazului,corespunzator gradelor stipulate in reteta,data viitoare sper sa nu mai am nici o problema legata de temperatura.M-am inspirat dupa reteta Jamilei cuisine!Ingrediente:2 albusuri 130 grame zahar pudra cernuta 2o grame zahar tos 80 grame faină de migdale cernuta putina sare 15 g cacao sau colorant alimentar sub forma de pasta Mod de preparare.Am ales metoda frantuzeasca,folosita in majoritatea retetelor.Aceasta presupune invechirea albusurilor si crearea bezelei cu albusuri tinute la temperatura camerei,inainte cu 2-3 zile de a pregati macarons albusurile se lasa in frigider apoi se scot la temperatura camerei intr-un castron acoperit cu o folie de plastic si se tin 2 ore inainte de a le mixa,cel putin asa se specifica in reteta Laurei.Eu am incercat si asa in trecut dar tot degeaba,acum am procedat asa cum procedez de obicei si la prepararea albusului spuma tare,am folosit albusurile reci.Trucul de fapt consta in 3 pasi foarte importanti:se respecta exact cantitatile specificate spuma de albus trebuie sa fie tare macarons trebuie sa stea in tava sa se usuce deasupra inainte de a-i baga in cuptor,in jur de 1 ora,trebuie sa prinda o crusta mata si uscata,numai asa se va forma acel piciorus specific,temperatura sa fie apropiata sau cel putin egala cu 150 grade C Se separa albusurile de galbenusuri,nu trebuie sa fie in albusuri impuritati sau urme de galbenus.Pentru albusuri,ne trebuie un castron mare,rotund si preferabil metalic.Albusurile se bat cel mai bine de mana,cu un tel mare,dar pot fi mixate si cu mixerul.Se bat albusurile cu putina sare,pana se obtine o spuma mai tare,apoi se adauga putin cate putin cele 20 grame zahar tos,se pun 2-3 stropi de lamaie,se bate pana spuma se intareste si ramane fixata pe tel sau lasa o forma de cioc de pasare.Se amesteca faina de migdale cu zaharul pudra si se cern din nou.Astfel ne asiguram ca macarons-urile vor avea o textura fina.Se pune faina si zaharul in albusuri si se amesteca in miscari circulare de jos in sus.Nu trebuie sa fie mai mult de 50 miscari.Acum se adauga si cacao sau colorantul.Compozitia e gata cand, daca o taiem cu spatula prin mijloc,acea taietura dispare in 5 secunde.Colorantul poate fi de mai multe culori,in functie de culoarea pe care ne-o dorim sa aiba macarons,se pune in albu sul spuma sub forma de picaturi,cu cateva minute inainte de a finaliza operatiunea de mixare a acestuia.Daca dorim ca ei sa fie facuti din cacao adaugam 15 gr de cacao cernuta tot in albusul spuma.Coca este lucioasa si arata cam asa in mijlocul procesului de amestecare.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt,se fac cu creionul cerculete de diametru 3-4 cm,distanta intre ele fiind de 2-3 cm.Cu ajutorul unui pos se pune putina compozitie in centrul cerculetelor.Se tine tava cu amandoua mainile si se izbeste de cateva ori de masa pentru a iesi aerul din macarons si pentru a obtine o forma plata a lor.Se lasa in tava o ora pentru a se usca crusta de deasupra,cand puneti degetul pe un macarons trebuie ca aluatul sa nu se ia.Ele trebuie sa fie lucioase si nelipicioase.Se baga in cuptorul preincalzit la o temperatura de 150 grade C timp 10-13 minute.Se lasa sa se raceasca in tava.Se face crema de ciocolata,vanilie sau colorata cu colorant, in functie de culoarea macarons-ilor.Crema de ciocolata.Ingrediente: 150 g ciocolata neagra 180 ml frisca lichida zahar dupa gust arome.Amestecati ciocolata taiata bucati cu frisca.Puneti vasul la foc mic si amestecati pana se topeste ciocolata.Nu lasati sa fiarba!Se pune la rece timp de cateva ore dupa care se mixeaza si se aromatizeaza.Macarons se lipesc apoi 2 cate 2 cu crema.


Nici eu nu mai stiu cate incercari nereusite de macarons am avut pana acum, toate insa au luat sfarsit astazi cand s-a intamplat minunea mult asteptata si mi-au iesit niste macarons zic eu ok, nici nu am avut rabdare sa se intareasca crema dintre ei ca m-am si grabit de bucurie sa postez poza cu ei. Am constatat din experienta avuta cu prepararea macarons-ilor ca pentru a obtine acel piciorus al lor, in primul rand temperatura din cuptor trebuie sa fie in jur de 150 grade si in al doilea rand macarons-ii trebuie sa fie deasupra bine uscati inainte de a-i coace, altfel suprafata lor va crapa in cuptor. Cuptorul meu nu e dotat cu gradele corespunzatoare, asa cum probabil sunt dotate aragazurile mai moderne, al meu e vechi de peste 12 ani cred, asa ca am facut experiente pornind de la o temperatura mica, am pus de fiecare data in cuptor cate o fasie de hartie cu 4-5 bucati de macarons pe tava, iar pe aceasta am asezat-o cand in partea de sus, cand in partea din mijloc a cuptorului. Primele nu mi-au iesit, dar crescand temperatura treptat abia a treia oara s-a intamplat minunea, cand probabil am ajuns la temperatura de 150 grade C, nu-mi venea sa cred cand am vazut piciorusele prin geamul cuptorului. La un moment dat, cand macarons-ii au inceput sa se cam rumeneasca pe fund, am micsorat temperatura dar numai dupa ce au crescut piciorusele. Ele trebuie sa apara imediat dupa cca 3-5 minute de la momentul introducerii in cuptor a tavii, daca nu apar piciorusele, nici nu mai apar dupa aceea. Am avut grija sa fac un semn in dreptul butonului de la cuptorul aragazului, corespunzator gradelor stipulate in reteta, data viitoare sper sa nu mai am nici o problema legata de temperatura. M-am inspirat dupa reteta Jamilei cuisine! Ingrediente: 2 albuşuri 130 grame zahăr pudra cernuta 2o grame zahăr tos 80 grame făină de migdale cernuta puțină sare 15 g cacao sau colorant alimentar sub forma de pasta Mod de preparare Am ales metoda franțuzească, folosită în majoritatea rețetelor. Aceasta presupune învechirea albușurilor și crearea bezelei cu albusuri tinute la temperatura camerei, inainte cu 2-3 zile de a pregăti macarons albusurile se lasa in frigider apoi se scot la temperatura camerei într-un castron acoperit cu o folie de plastic si se tin 2 ore inainte de a le mixa, cel putin asa se specifica in reteta Laurei. Eu am incercat si asa in trecut dar tot degeaba, acum am procedat asa cum procedez de obicei si la prepararea albusului spuma tare, am folosit albusurile reci, nu prea cred in mitul cu pastrarea albusului o perioada de timp la temperatura camerei, bucatarii profesionisti probabil nu sunt de aceiasi parere cu mine dar le-as propune sa experimenteze si ei aceasta varianta. Trucul de fapt consta in 3 pasi foarte importanti: se respecta exact cantitatile specificate spuma de albus trebuie sa fie tare macarons trebuie sa stea in tava sa se usuce deasupra inainte de a-i baga in cuptor, in jur de 1 ora, trebuie sa prinda o crusta mata si uscata, numai asa se va forma acel piciorus specific. temperatura sa fie apropiata sau cel putin egala cu 150 grade C Se separă albușurile de gălbenușuri, nu trebuie să fie in albușuri impurități sau urme de gălbenuș. Pentru albușuri, ne trebuie un castron mare, rotund și curat, preferabil metalic. Albușurile se bat cel mai bine de mână, cu un tel mare, dar pot fi mixate si cu mixerul. Se bat albusurile cu puțină sare, până se obtine o spumă mai tare, apoi se adauga puțin câte puțin cele 20 grame zahăr tos, se pun 2-3 stropi de lamaie, se bate până spuma se întărește și rămâne fixată pe tel sau lasa o forma de cioc de pasare. Se amesteca făina de migdale cu zahărul pudră si se cern din nou. Astfel ne asiguram că macarons-urile vor avea o textură fină. Se pune făina și zahărul în albușuri și se amestecă în mișcări circulare de jos in sus. Nu trebuie sa fie mai mult de 50 mișcări. Acum se adauga si cacao sau colorantul. Compozitia e gata când, dacă o taiem cu spatula prin mijloc, acea tăietură dispare în 5 secunde. O altă metodă de a testa aluatul e să puneti o lingură din aceasta pe o farfurie și dacă moțul făcut când se varsa aluatul pe farfurie se topește în aluat, atunci e gata. DSCN9327 Am folosit colorant galben de la Dr. Oetcker dar nu a colorat aproape deloc macarons-ii pentru ca faina de migdale folosita de mine a fost macinata de producator cu tot cu coaja. Colorantul poate fi de mai multe culori, in functie de culoarea pe care ne-o dorim sa aiba macarons, se pune in albu sul spuma sub forma de picaturi, cu cateva minute inainte de a finaliza operatiunea de mixare a acestuia, Daca dorim ca ei sa fie facuti din cacao adaugam 15 gr de cacao cernuta tot in albusul spuma. Coca este lucioasa si arată cam aşa în mijlocul procesului de amestecare: DSCN9328 In prima imagine de mai jos, e faina de migdale pe care am gasit-o la un magazin naturist. Ea e macinata cu tot cu coaja migdalelor, insa exista pudra de migdale care n-as putea sa va spun unde se gaseste, este alba la culoare iar macarons ies mult mai aspectuosi. In a doua imagine e faina de migdale decojite care am comandat-o de pe internet si e mult mai buna si mai deschisa la culoare decat prima. DSCN9124 DSCN9421 In imaginea de mai jos macarons sunt facute cu ultima faina si cu colorant galben: DSCN9412 Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se fac cu creionul cerculete de diametru 3-4 cm, distanta intre ele fiind de 2-3 cm. Cu ajutorul unui pos se pune putina compozitie in centrul cerculetelor. Se tine tava cu amandoua mainile si se izbeste de cateva ori de masa pentru a iesi aerul din macarons si pentru a obtine o forma plata a lor. Se lasa in tava o ora pentru a se usca crusta de deasupra, cand puneti degetul pe un macarons trebuie ca aluatul sa nu se ia. Ele trebuie sa fie lucioase si nelipicioase. DSCN9331 Se baga in cuptorul preincalzit la o temperatura de 150 grade C timp 10-13 minute. Se lasa sa se raceasca in tava. Aceasta e imaginea din cuptor cand am strigat evrika! DSCN9333 aici dupa ce le-am scos din cuptor , DSCN9337 aici dupa ce s-au racit . DSCN9339 Se face crema de ciocolata, vanilie sau colorata cu colorant, in functie de culoarea macarons-ilor. Crema de ciocolata Ingrediente: 150 g ciocolata neagra 180 ml frisca lichida zahar dupa gust arome Amestecati ciocolata taiata bucati cu frisca. Puneti vasul la foc mic si amestecati pana se topeste ciocolata. Nu lasati sa fiarba! Se pune la rece timp de cateva ore dupa care se mixeaza si se aromatizeaza. DSCN8713 Macarons se lipesc apoi 2 cate 2 cu crema. Acum sunt linistita, eram obsedata ca nu imi reuseau, de obicei imi iese orice dulce imi propun sa-l fac, numai macarons-ii nu vroiau si pace! Succes!

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
Nici eu nu mai stiu cate incercari nereusite de macarons am avut pana acum, toate insa au luat sfarsit astazi cand s-a intamplat minunea mult asteptata si mi-au iesit niste macarons zic eu ok, nici nu am avut rabdare sa se intareasca crema dintre ei ca m-am si grabit de bucurie sa postez poza cu ei. Am constatat din experienta avuta cu prepararea macarons-ilor ca pentru a obtine acel piciorus al lor, in primul rand temperatura din cuptor trebuie sa fie in jur de 150 grade si in al doilea rand macarons-ii trebuie sa fie deasupra bine uscati inainte de a-i coace, altfel suprafata lor va crapa in cuptor. Cuptorul meu nu e dotat cu gradele corespunzatoare, asa cum probabil sunt dotate aragazurile mai moderne, al meu e vechi de peste 12 ani cred, asa ca am facut experiente pornind de la o temperatura mica, am pus de fiecare data in cuptor cate o fasie de hartie cu 4-5 bucati de macarons pe tava, iar pe aceasta am asezat-o cand in partea de sus, cand in partea din mijloc a cuptorului. Primele nu mi-au iesit, dar crescand temperatura treptat abia a treia oara s-a intamplat minunea, cand probabil am ajuns la temperatura de 150 grade C, nu-mi venea sa cred cand am vazut piciorusele prin geamul cuptorului. La un moment dat, cand macarons-ii au inceput sa se cam rumeneasca pe fund, am micsorat temperatura dar numai dupa ce au crescut piciorusele. Ele trebuie sa apara imediat dupa cca 3-5 minute de la momentul introducerii in cuptor a tavii, daca nu apar piciorusele, nici nu mai apar dupa aceea. Am avut grija sa fac un semn in dreptul butonului de la cuptorul aragazului, corespunzator gradelor stipulate in reteta, data viitoare sper sa nu mai am nici o problema legata de temperatura. M-am inspirat dupa reteta Jamilei cuisine! Ingrediente: 2 albuşuri 130 grame zahăr pudra cernuta 2o grame zahăr tos 80 grame făină de migdale cernuta puțină sare 15 g cacao sau colorant alimentar sub forma de pasta Mod de preparare Am ales metoda franțuzească, folosită în majoritatea rețetelor. Aceasta presupune învechirea albușurilor și crearea bezelei cu albusuri tinute la temperatura camerei, inainte cu 2-3 zile de a pregăti macarons albusurile se lasa in frigider apoi se scot la temperatura camerei într-un castron acoperit cu o folie de plastic si se tin 2 ore inainte de a le mixa, cel putin asa se specifica in reteta Laurei. Eu am incercat si asa in trecut dar tot degeaba, acum am procedat asa cum procedez de obicei si la prepararea albusului spuma tare, am folosit albusurile reci, nu prea cred in mitul cu pastrarea albusului o perioada de timp la temperatura camerei, bucatarii profesionisti probabil nu sunt de aceiasi parere cu mine dar le-as propune sa experimenteze si ei aceasta varianta. Trucul de fapt consta in 3 pasi foarte importanti: se respecta exact cantitatile specificate spuma de albus trebuie sa fie tare macarons trebuie sa stea in tava sa se usuce deasupra inainte de a-i baga in cuptor, in jur de 1 ora, trebuie sa prinda o crusta mata si uscata, numai asa se va forma acel piciorus specific. temperatura sa fie apropiata sau cel putin egala cu 150 grade C Se separă albușurile de gălbenușuri, nu trebuie să fie in albușuri impurități sau urme de gălbenuș. Pentru albușuri, ne trebuie un castron mare, rotund și curat, preferabil metalic. Albușurile se bat cel mai bine de mână, cu un tel mare, dar pot fi mixate si cu mixerul. Se bat albusurile cu puțină sare, până se obtine o spumă mai tare, apoi se adauga puțin câte puțin cele 20 grame zahăr tos, se pun 2-3 stropi de lamaie, se bate până spuma se întărește și rămâne fixată pe tel sau lasa o forma de cioc de pasare. Se amesteca făina de migdale cu zahărul pudră si se cern din nou. Astfel ne asiguram că macarons-urile vor avea o textură fină. Se pune făina și zahărul în albușuri și se amestecă în mișcări circulare de jos in sus. Nu trebuie sa fie mai mult de 50 mișcări. Acum se adauga si cacao sau colorantul. Compozitia e gata când, dacă o taiem cu spatula prin mijloc, acea tăietură dispare în 5 secunde. O altă metodă de a testa aluatul e să puneti o lingură din aceasta pe o farfurie și dacă moțul făcut când se varsa aluatul pe farfurie se topește în aluat, atunci e gata. DSCN9327 Am folosit colorant galben de la Dr. Oetcker dar nu a colorat aproape deloc macarons-ii pentru ca faina de migdale folosita de mine a fost macinata de producator cu tot cu coaja. Colorantul poate fi de mai multe culori, in functie de culoarea pe care ne-o dorim sa aiba macarons, se pune in albu sul spuma sub forma de picaturi, cu cateva minute inainte de a finaliza operatiunea de mixare a acestuia, Daca dorim ca ei sa fie facuti din cacao adaugam 15 gr de cacao cernuta tot in albusul spuma. Coca este lucioasa si arată cam aşa în mijlocul procesului de amestecare: DSCN9328 In prima imagine de mai jos, e faina de migdale pe care am gasit-o la un magazin naturist. Ea e macinata cu tot cu coaja migdalelor, insa exista pudra de migdale care n-as putea sa va spun unde se gaseste, este alba la culoare iar macarons ies mult mai aspectuosi. In a doua imagine e faina de migdale decojite care am comandat-o de pe internet si e mult mai buna si mai deschisa la culoare decat prima. DSCN9124 DSCN9421 In imaginea de mai jos macarons sunt facute cu ultima faina si cu colorant galben: DSCN9412 Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se fac cu creionul cerculete de diametru 3-4 cm, distanta intre ele fiind de 2-3 cm. Cu ajutorul unui pos se pune putina compozitie in centrul cerculetelor. Se tine tava cu amandoua mainile si se izbeste de cateva ori de masa pentru a iesi aerul din macarons si pentru a obtine o forma plata a lor. Se lasa in tava o ora pentru a se usca crusta de deasupra, cand puneti degetul pe un macarons trebuie ca aluatul sa nu se ia. Ele trebuie sa fie lucioase si nelipicioase. DSCN9331 Se baga in cuptorul preincalzit la o temperatura de 150 grade C timp 10-13 minute. Se lasa sa se raceasca in tava. Aceasta e imaginea din cuptor cand am strigat evrika! DSCN9333 aici dupa ce le-am scos din cuptor , DSCN9337 aici dupa ce s-au racit . DSCN9339 Se face crema de ciocolata, vanilie sau colorata cu colorant, in functie de culoarea macarons-ilor. Crema de ciocolata Ingrediente: 150 g ciocolata neagra 180 ml frisca lichida zahar dupa gust arome Amestecati ciocolata taiata bucati cu frisca. Puneti vasul la foc mic si amestecati pana se topeste ciocolata. Nu lasati sa fiarba! Se pune la rece timp de cateva ore dupa care se mixeaza si se aromatizeaza. DSCN8713 Macarons se lipesc apoi 2 cate 2 cu crema. Acum sunt linistita, eram obsedata ca nu imi reuseau, de obicei imi iese orice dulce imi propun sa-l fac, numai macarons-ii nu vroiau si pace!

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
Nici eu nu mai stiu cate incercari nereusite de macarons am avut pana acum, toate insa au luat sfarsit astazi cand s-a intamplat minunea mult asteptata si mi-au iesit niste macarons zic eu ok, nici nu am avut rabdare sa se intareasca crema dintre ei ca m-am si grabit de bucurie sa postez poza cu ei. Am constatat din experienta avuta cu prepararea macarons-ilor ca pentru a obtine acel piciorus al lor, in primul rand temperatura din cuptor trebuie sa fie in jur de 150 grade si in al doilea rand macarons-ii trebuie sa fie deasupra bine uscati inainte de a-i coace, altfel suprafata lor va crapa in cuptor. Cuptorul meu nu e dotat cu gradele corespunzatoare, asa cum probabil sunt dotate aragazurile mai moderne, al meu e vechi de peste 12 ani cred, asa ca am facut experiente pornind de la o temperatura mica, am pus de fiecare data in cuptor cate o fasie de hartie cu 4-5 bucati de macarons pe tava, iar pe aceasta am asezat-o cand in partea de sus, cand in partea din mijloc a cuptorului. Primele nu mi-au iesit, dar crescand temperatura treptat abia a treia oara s-a intamplat minunea, cand probabil am ajuns la temperatura de 150 grade C, nu-mi venea sa cred cand am vazut piciorusele prin geamul cuptorului. La un moment dat, cand macarons-ii au inceput sa se cam rumeneasca pe fund, am micsorat temperatura dar numai dupa ce au crescut piciorusele. Ele trebuie sa apara imediat dupa cca 3-5 minute de la momentul introducerii in cuptor a tavii, daca nu apar piciorusele, nici nu mai apar dupa aceea. Am avut grija sa fac un semn in dreptul butonului de la cuptorul aragazului, corespunzator gradelor stipulate in reteta, data viitoare sper sa nu mai am nici o problema legata de temperatura. M-am inspirat dupa reteta Jamilei cuisine! Ingrediente: 2 albuşuri 130 grame zahăr pudra cernuta 2o grame zahăr tos 80 grame făină de migdale cernuta puțină sare 15 g cacao sau colorant alimentar sub forma de pasta Mod de preparare Am ales metoda franțuzească, folosită în majoritatea rețetelor. Aceasta presupune învechirea albușurilor și crearea bezelei cu albusuri tinute la temperatura camerei, inainte cu 2-3 zile de a pregăti macarons albusurile se lasa in frigider apoi se scot la temperatura camerei într-un castron acoperit cu o folie de plastic si se tin 2 ore inainte de a le mixa, cel putin asa se specifica in reteta Laurei. Eu am incercat si asa in trecut dar tot degeaba, acum am procedat asa cum procedez de obicei si la prepararea albusului spuma tare, am folosit albusurile reci, nu prea cred in mitul cu pastrarea albusului o perioada de timp la temperatura camerei, bucatarii profesionisti probabil nu sunt de aceiasi parere cu mine dar le-as propune sa experimenteze si ei aceasta varianta. Trucul de fapt consta in 3 pasi foarte importanti: se respecta exact cantitatile specificate spuma de albus trebuie sa fie tare macarons trebuie sa stea in tava sa se usuce deasupra inainte de a-i baga in cuptor, in jur de 1 ora, trebuie sa prinda o crusta mata si uscata, numai asa se va forma acel piciorus specific. temperatura sa fie apropiata sau cel putin egala cu 150 grade C Se separă albușurile de gălbenușuri, nu trebuie să fie in albușuri impurități sau urme de gălbenuș. Pentru albușuri, ne trebuie un castron mare, rotund și curat, preferabil metalic. Albușurile se bat cel mai bine de mână, cu un tel mare, dar pot fi mixate si cu mixerul. Se bat albusurile cu puțină sare, până se obtine o spumă mai tare, apoi se adauga puțin câte puțin cele 20 grame zahăr tos, se pun 2-3 stropi de lamaie, se bate până spuma se întărește și rămâne fixată pe tel sau lasa o forma de cioc de pasare. Se amesteca făina de migdale cu zahărul pudră si se cern din nou. Astfel ne asiguram că macarons-urile vor avea o textură fină. Se pune făina și zahărul în albușuri și se amestecă în mișcări circulare de jos in sus. Nu trebuie sa fie mai mult de 50 mișcări. Acum se adauga si cacao sau colorantul. Compozitia e gata când, dacă o taiem cu spatula prin mijloc, acea tăietură dispare în 5 secunde. O altă metodă de a testa aluatul e să puneti o lingură din aceasta pe o farfurie și dacă moțul făcut când se varsa aluatul pe farfurie se topește în aluat, atunci e gata. DSCN9327 Am folosit colorant galben de la Dr. Oetcker dar nu a colorat aproape deloc macarons-ii pentru ca faina de migdale folosita de mine a fost macinata de producator cu tot cu coaja. Colorantul poate fi de mai multe culori, in functie de culoarea pe care ne-o dorim sa aiba macarons, se pune in albu sul spuma sub forma de picaturi, cu cateva minute inainte de a finaliza operatiunea de mixare a acestuia, Daca dorim ca ei sa fie facuti din cacao adaugam 15 gr de cacao cernuta tot in albusul spuma. Coca este lucioasa si arată cam aşa în mijlocul procesului de amestecare: DSCN9328 In prima imagine de mai jos, e faina de migdale pe care am gasit-o la un magazin naturist. Ea e macinata cu tot cu coaja migdalelor, insa exista pudra de migdale care n-as putea sa va spun unde se gaseste, este alba la culoare iar macarons ies mult mai aspectuosi. In a doua imagine e faina de migdale decojite care am comandat-o de pe internet si e mult mai buna si mai deschisa la culoare decat prima. DSCN9124 DSCN9421 In imaginea de mai jos macarons sunt facute cu ultima faina si cu colorant galben: DSCN9412 Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se fac cu creionul cerculete de diametru 3-4 cm, distanta intre ele fiind de 2-3 cm. Cu ajutorul unui pos se pune putina compozitie in centrul cerculetelor. Se tine tava cu amandoua mainile si se izbeste de cateva ori de masa pentru a iesi aerul din macarons si pentru a obtine o forma plata a lor. Se lasa in tava o ora pentru a se usca crusta de deasupra, cand puneti degetul pe un macarons trebuie ca aluatul sa nu se ia. Ele trebuie sa fie lucioase si nelipicioase. DSCN9331 Se baga in cuptorul preincalzit la o temperatura de 150 grade C timp 10-13 minute. Se lasa sa se raceasca in tava. Aceasta e imaginea din cuptor cand am strigat evrika! DSCN9333 aici dupa ce le-am scos din cuptor , DSCN9337 aici dupa ce s-au racit . DSCN9339 Se face crema de ciocolata, vanilie sau colorata cu colorant, in functie de culoarea macarons-ilor. Crema de ciocolata Ingrediente: 150 g ciocolata neagra 180 ml frisca lichida zahar dupa gust arome Amestecati ciocolata taiata bucati cu frisca. Puneti vasul la foc mic si amestecati pana se topeste ciocolata. Nu lasati sa fiarba! Se pune la rece timp de cateva ore dupa care se mixeaza si se aromatizeaza. DSCN8713 Macarons se lipesc apoi 2 cate 2 cu crema. Acum sunt linistita, eram obsedata ca nu imi reuseau, de obicei imi iese orice dulce imi propun sa-l fac, numai macarons-ii nu vroiau si pace!

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu

No comments:

Si eu sunt veterana vigana…

Adesea si foarte des ma primanesc,ca stiu ca imbatranesc,adica,ma spovedesc mie,sa ma accept asa cum sunt.Am ajuns la concluzia ca,nu ma int...