Blatul:6 oua
200 g zahar
40 ml ulei
40 ml apa
200 g faina
3 linguri cu cacao
un plic praf de copt
Sirop:
250 g zahar
500 ml apa
2 plicuri cu capuccino
2 fiole cu esenta de rom.
Crema:
1 pachet de unt
2 plicuri de zahar pudra vanilat (80 g x 2)
3 galbenusuri
3 linguri cu cacao
o fiola de esenta de rom
Glazura:o tableta ciocolata
1/2 pachet margarina sau unt
Glazura:200 ml smantana lichida
o ciocolata cu lapte Primola
Pregatesti asa:Galbenusurile se bat cu uleiul pana se obtine o pasta omogena.Albusurile se bat spuma pana se intaresc,apoi se adauga zaharul.Se toarna apoi apa si se mixeaza bine.Se adauga galbenusurile si se amesteca cu o lingura de lemn, de jos in sus. Faina se amesteca cu cacao si praful de copt si apoi se pune in ploaie peste compozitia de mai sus. Aluatul format se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se pune tava in cuptor, la foc mediu, cam 20 minute. Blatul este gata cand trece testul scobitorii (nu trebuie sa se lipeasca aluatul deloc de scobitoare)Se lasa blatul la racit,apoi se scoate din tava si se taie orizontal, in doua parti egale. Se lasa apoi sa se raceasca bine.Pentru sirop, zaharul se pune la caramelizat, impreuna cu 2-3 linguri de apa, intr-o craticioara de inox (nu se arde si nu se lipeste deloc). Cand se face auriu, se adauga apa calduta, apoi se pun praful de capuccino (eu am avut clasic, dar cred ca merge mai bine de ciocolata) si esenta de rom. Se lasa la racit.Crema: untul moale, la temperatura camerei, se bate cu mixerul pana devine pufos, se adauga apoi zaharul pudra si se mixeaza in continuare. Se adauga galbenusurile, cacao si esenta. Pentru crema eu folosesc numai unt.Pentru glazura, se amesteca totul intr-un ibric, pana se topeste ciocolata si untul, fara sa fierbem, apoi se lasa la racit. Se poate folosi si glazura la plic, se face mai repede, dar eu n-am avut.Nu mai avem decat sa asamblam prajitura. In tava in care am copt blatul punem prima foaie, o insiropam bine de tot, apoi punem crema si o imprastiem uniform peste blat. Punem a doua foaie de blat si o insiropam si pe ea din belsug. Lasam tava la rece o ora-doua si apoi taiem amandinele si le glazuram. Se mananca,evident,cu muuulta pofta!