About Me

My photo
Sunt un om,ca si tine.Un calator prin mintea ta.Ca m-am nascut nu e vina mea,ca am trait,e multumirea mea,dar cum ma voi duce,e planul lui Dumnezeu!

Sunday, January 24, 2021

Unu la unu...

Eu iti dau ideiile,si tu imi furi cheile.Suntem unu la unu,ca te bat cu tunu.Nu tutunu,chiocolata negrea,ca unul,sa nu mai dai cu pumnul.Un aliment benefic pentru sanatate este ciocolata.Cuvintul ciocolata provine dintr-o expresie indiana de pe vremea conchistadorilor,care inseamna hrana zeilor.Mult timp a fost greu de crezut ca deliciosul amestec de cacao,zahar si lapte,care se topeste in gura,stimulind gusturile noastre,poate fi si benefic pentru sanatate.Totusi,cercetarile recente demonstreaza ca,in ciuda opiniilor mult timp raspindite conform carora ceea ce are gust bun trebuie sa fie obligatoriu rau pentru sanatate,ciocolata este un cocteil de substante cu potential protector pentru organism.Ciocolata are efecte benefice pentru sanatate numai daca oamenii o consuma cu masura.Compozitia ciocolatei si actiunea sa pozitiva.Oamenii de stiinta au aratat rolul pozitiv al numerosilor antioxidanti prezenti in cacao.Acestia contribuie la protejarea impotriva oxidarii colesterolului care astupa arterele si scade fluxul sangvin.De asemenea,s-a descoperit un alt grup de antioxidanti,care sint si compusi importanti ai ceaiurilor,in ciocolata amara si in cea cu lapte.Acestia se pare ca joaca un rol important in prevenirea bolilor cardiovasculare,imbunatateste sistemul imunitar si chiar participa la scaderea riscului anumitor forme de cancer.Consumata cu masura,ciocolata nu aduce numai nutrimente si placere,ci poate sa participe si la un regim sanatos si complet.Extrapolind parerile oamenilor de stiinta,pofta de a minca acest aliment divin vine din simplul fapt ca stimuleaza anumite simturi si ca este un mic pacat abordabil.Ciocolata este un aliment energetic si psihostimulator,cu proprietati cardiovasculare.Compozitia sa bogata in glucide si in lipide face din ciocolata un aliment energetic prin excelenta.Ciocolata se impune astfel ca un aliment antioboseala si dinamizator,care intareste functiile celulare.Aportul de vitamine al cacao este mai limitat,chiar daca contine grupa betacarotenelor,vitaminele B1, B2, B5, B6, B9 si PP. In schimb,cacao este o sursa deloc de neglijat de vitamina E,care actioneaza impotriva imbatrinirii.De fapt,un baton de ciocolata amara reprezinta 35 la suta din necesarul zilnic recomandat de vitamina E.Amatorii de ciocolata sunt oameni echilibrati,sanatosi si practica o activitate fizica.

Ia gogoasa neamule…

Ultima zi in Dallas.Am facut gogosi,si ne-am intors la flori.Pofta buna neamule!