About Me

My photo
Sunt un om,ca si tine.Un calator prin mintea ta.Ca m-am nascut nu e vina mea,ca am trait,e multumirea mea,dar cum ma voi duce,e planul lui Dumnezeu!

Saturday, July 26, 2025

Lapte de pasare…

Nu ar fi rau,daca nu ar exista rau,dar mi-e rau findca mi-e rau.Nu mi-ar fi asa de rau,daca as fii un ferastrau,sa tai tot ce este rau.Mi-e rau cand aud de rau,vreau sa ma duc in Ceahlau,ca e balalau.Tucut gura ta,sa nu-mi faci nici un rau,nu fi un natarau.Nu stiu cum vor mai fii zilele mele,o sa impletesc la nuiele sa scap de belele.O sa mananc tot usturoi,chiar daca nu ma suportati nici voi,si o sa manc si ciapa de cioroi,sau ceapa ciorii,ca ma iau toti fiorii.Te astept,mananc ciocolata neagra cu lapte de pasare,curata.Cand greul ma apasa,si raul nu ma lasa,ma asez frumos pe-o banca,si meditez pe zdreanta cu ochii de faianta,ca eu raman tot in restanta.Nimic nu m-i sa intamplat,doar in cap m-i sa implantat raul ce m-a deconectat.Iubire multa,si mancati mult lapte de pasare.Laptele de pasare este un preparat culinar din categoria deserturilor.El consta intr-o crema fina de vanilie obtinuta prin fierberea galbenusului de ou cu adaos de zahar,lapte si vanilie.La finalul fierberii se adauga mici linguri de albus de ou,batut spuma cu zahar si aromat cu vanilie.Datorita aspectului,se mai poate numi si bulgari de zapada.A fost inventat in Franta sub numele de "œufs à la neige" oua inzapezite,sau "îles flottantes"insule plutitoare.Mod de preparare-Pentru inceput,separati albusurile de galbenusuri.Intr-un bol,adaugati albusurile,un praf de sare si mixati bine.Adaugati si zaharul pudra treptat si mixati in continuare pana obtineti o spuma.Puneti laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilinat.Cand incepe sa fiarba,luati cu o lingura din spuma de albusuri pregatita mai devreme si formati “galuste din bezea”pe care le puneti in lapte cateva minute,intorcandu-le cu grija.Le scoateti pe rand pe o tava si procedati astfel pana terminati toata spuma de albusuri.Apoi,strecurati laptele si pregatiti galbenusurile pe care le puneti intr-un vas impreuna cu zaharul si mixati.Adaugati laptele fiert si strecurat putin cate putin,mixand usor.Puneti amestecul de galbenusuri cu lapte la foc mic,amestecand continuu pana incepe sa se ingroase.Cand se raceste,turnati crema in boluri si aranjati 2,3 galuste peste crema.Razuiti ciocolata neagra si serviti.Pofta buna!

No comments:

Lapte de pasare…

Nu ar fi rau,daca nu ar exista rau,dar mi-e rau findca mi-e rau.Nu mi-ar fi asa de rau,daca as fii un ferastrau,sa tai tot ce este rau.Mi-e ...