About Me

My photo
Sunt un om,ca si tine.Un calator prin mintea ta.Ca m-am nascut nu e vina mea,ca am trait,e multumirea mea,dar cum ma voi duce,e planul lui Dumnezeu!

Sunday, January 12, 2020

Vibratii pozitive...




SUCUL DE ROSII,IZVOR DE SANATATE-Italienii numesc rosiile pomodoro,care inseamna,mar de aur,francezii le numesc,marul iubirii,iar germanii,marul paradisului.Exista aproximativ 10.000 de tipuri de rosii in intreaga lume,fiecare cu gust,de la acru la dulce,forma,lunguiete sau rotunde,culoare,galben,portocaliu,rosu,si aroma specifica.

1.Sursa de antioxidanti
    Rosiile contin vitaminele A, C si E,care au importante proprietati antioxidante,dar si licopen,un antioxidant ce intareste sistemul imunitar si protejeaza organismul.
2.Scad nivelul de colesterol
    Sucul de rosii este un tratament natural excelent pentru persoanele care au un nivel mare al colesterolului.Contine fitosteroli,fibre si vitamina B3 compusi care contribuie la mentinerea sub control a valorilor colesterolului.
3.Protejeaza inima
    Sucul de rosii este ideal pentru inima,intrucat acesta are proprietatea de a fluidiza sangele.Un pahar de suc de rosii pe zi previne afectiunile cardiovasculare precum cardiopatia ischemica sau insuficienta cardiaca,deoarece vitamina B6,pe care o contin rosiile,ajuta la mentinerea unui nivel normal de hemocisteina in sange.Aceasta este responsabila de sanatatea venelor si arterelor.
4.Controleaza hipertensiunea arteriala
    Continutul de potasiu,magneziu,sodiu si vitamina B din sucul de rosii scad hipertensiunea arteriala si previn riscul de accident vascular cerebral sau atac de cord.Acesti compusi sunt esentiali pentru mentinerea presiunii sanguine sistolice si diastolice.
5.Amelioreaza diabetul
    Un studiu realizat de Journal al Asociatiei Medicale Americane a aratat ca daca consumati cel putin doua rosii pe zi puteti reduce stresul oxidativ,diabetul zaharat de tip 2.In plus,studii facute la Universitatea din Newcastle,Australia,au aratat ca dupa numai 3 saptamani in care au consumat suc de rosii,riscul pacientilor cu diabet de tip 2 de a dezvolta cheaguri de sange a scazut.
6.Protejeaza plamanii
    Rosiile contin acid coumaric si acid clorogenic,substante care ajuta la reducerea efectelor nocive ale fumatului.Deasemenea,va pot ajuta si daca planuiti sa va lasati de fumat,pentru ca reduc apetitul pentru nicotina.Un studiu efectuat in 2006 la Universitatea Jundendo,din Tokio,a aratat ca sucul de rosii poate preveni aparitia emfizemului pulmonar cauzat de expunerea la fum de tigara.
7.Imbunatateste vederea
    Sucul de rosii are efecte benefice asupra vederii si previne afectiunile oculare cauzate de inaintarea in varsta prin actiunea vitaminei A,luteinei si zeaxantinei,antioxidanti care protejeaza retina.
8.Protejeaza sanatatea sistemului osos
    Rosiile contin cantitati semnificative de calciu si magneziu si contribuie la asimilarea mai buna a fierului in organism,in plus,licopenul din compozitia rosiilor este un excelent „ingredient” care lupta impotriva aparitiei osteoporozei.
9.Ajuta digestia
    Sucul de rosii stimuleaza digestia si previne constipatia.Este util si in curele de slabire,suprimand foamea.In unele cazuri,sucul de rosii previne diareea.
10.Mentin frumusetea pielii
    Hranesc pielea si au efect de atenuare a semnelor si cicatricelor lasate de acnee.Produsele cosmetice pe baza de rosii ajuta la uniformizarea culorii tenului si protejeaza de radiatiile razelor solare.
11.Remediu natural impotriva arsurilor solare
    O masca facuta din rosii proaspete ajuta la ameliorarea durerilor provocate de arsurile solare,previn imbatranirea pielii si aparitia ridurilor.Acest tratament,grabeste vindecarea si regenerarea tesuturilor.
12.Sursa naturala de vitamine si minerale
    Vitamine: A, B1, B2, B3, B5, B6, C, E, K. Minerale,potasiu,magneziu,fier,fosfor,calciu,sodiu,mangan,cupru,zinc si crom.

90 de ani,tata…

Azi 16 Septembrie,tatal meu ar fi implinit 90 de ani.Pan la revedere,odihna vesnica.