Wednesday, September 25, 2013

Placinta intinsa cu dovleac...

Placinta intinsa este un desert pe cat de simplu din punctul de vedere al ingredientelor,pe atat de fin.In satele banatene se spunea,ca “atunsea-i fata buna da maritat cand scie-ncinje plasinta”si nu inainte!Deci abilitatea de a intinde aluatul de placinta in foi mai fine decat foita de tigara era obligatoriu insusita de orice gospodina.De fapt,nu e chiar atat de greu sa intinzi aluatul,in esenta e un procedeu simplu,care necesita un minimum de rabdare.Rezultatul, insa,e unul delicios.Placinta intinsa se poate umple cu branza dulce sau sarata,cu mere,cu ludaie(dovleac),cu visine,mac,nuca o diversitate de umpluturi.Eu astazi am optat pentru doua umpluturi,una de branza dulce si cealalta de ludaie...Ingrediente Placinta intinsa...Pofta buna!
  • 800 de grame de faina cernuta
  • 500 ml de apa
  • 1 lingurita de otet
  • 1 lingurita de sare
  • ulei pentru intins...Din toate ingredientele de mai sus se framanta un aluat neted, elastic:


Am dat cu batul in balta...

Doamne cand esti langa mine,nu-i nimica mai frumos,eu ma rog mereu la tine,sa-mi faci viata cu folos.Ce frumoasa-i tineretia,ferice de...