Paine de casa,ca la mama acasa...
Mod de preparare
In 650 ml de apa calda dizolvam drojdia uscata impreuna cu o lingura de zahar tos.Amestecam bine.Cernem faina impreuna cu sarea.Dupa ce am cernut-o,turnam apa cu drojdia in mijlocul ei si o luam la framantat.Dupa ce aluatul s-a omogenizat putin,punem treptat 4 linguri de ulei de masline si il framantam dinspre margini spre interior cam 15 minute.Acum lasam coca la crescut intr-un mediu cald cam o ora.De preferat este sa o puneti intr-un bol si sa o acoperiti cu un prosop.Lasam bolul langa un cuptor cald,sa creasca coca mare si frumoasa.Dupa ce a crescut coca,o impartim in 4 bucati pe care le rotunjim bine cu palmele.Alungim fiecare bucata de coca in parte.Impletim cate doua bucati si le asezam in tavile unse cu un strop de ulei.Exact inainte de a le baga in cuptor,le ungem cu un pic de ulei de masline sau cu un ou amestecat cu ulei.Le lasam in cuptor cam 30-40 de minute la aproximativ 180-190 de grade Celsius.
Painea merge de minune cu branza,cu gem,cu unt proaspat si miere de albine.Ca la mami acasa,sa tot mancati si sa nu va mai saturati!Mama mea nu a invatat sa gateasca la cantar,si nu a copt painea dupa ceas,ci a invatat totul prin simturi,vaz,auz,miros,pipait si gust.De aceea nu exista reteta batuta in cui,cea mai buna paine este facuta dupa cum ne place noua,si voua si familiei,dupa gust.
Mod de preparare
In 650 ml de apa calda dizolvam drojdia uscata impreuna cu o lingura de zahar tos.Amestecam bine.Cernem faina impreuna cu sarea.Dupa ce am cernut-o,turnam apa cu drojdia in mijlocul ei si o luam la framantat.Dupa ce aluatul s-a omogenizat putin,punem treptat 4 linguri de ulei de masline si il framantam dinspre margini spre interior cam 15 minute.Acum lasam coca la crescut intr-un mediu cald cam o ora.De preferat este sa o puneti intr-un bol si sa o acoperiti cu un prosop.Lasam bolul langa un cuptor cald,sa creasca coca mare si frumoasa.Dupa ce a crescut coca,o impartim in 4 bucati pe care le rotunjim bine cu palmele.Alungim fiecare bucata de coca in parte.Impletim cate doua bucati si le asezam in tavile unse cu un strop de ulei.Exact inainte de a le baga in cuptor,le ungem cu un pic de ulei de masline sau cu un ou amestecat cu ulei.Le lasam in cuptor cam 30-40 de minute la aproximativ 180-190 de grade Celsius.
Painea merge de minune cu branza,cu gem,cu unt proaspat si miere de albine.Ca la mami acasa,sa tot mancati si sa nu va mai saturati!Mama mea nu a invatat sa gateasca la cantar,si nu a copt painea dupa ceas,ci a invatat totul prin simturi,vaz,auz,miros,pipait si gust.De aceea nu exista reteta batuta in cui,cea mai buna paine este facuta dupa cum ne place noua,si voua si familiei,dupa gust.
No comments:
Post a Comment