Saturday, December 17, 2016

Paine de casa,ca la mama acasa...

Paine de casa,ca la mama acasa...
Mod de preparare
In 650 ml de apa calda dizolvam drojdia uscata impreuna cu o lingura de zahar tos.Amestecam bine.Cernem faina impreuna cu sarea.Dupa ce am cernut-o,turnam apa cu drojdia in mijlocul ei si o luam la framantat.Dupa ce aluatul s-a omogenizat putin,punem treptat 4 linguri de ulei de masline si il framantam dinspre margini spre interior cam 15 minute.Acum lasam coca la crescut intr-un mediu cald cam o ora.De preferat este sa o puneti intr-un bol si sa o acoperiti cu un prosop.Lasam bolul langa un cuptor cald,sa creasca coca mare si frumoasa.Dupa ce a crescut coca,o impartim in 4 bucati pe care le rotunjim bine cu palmele.Alungim fiecare bucata de coca in parte.Impletim cate doua bucati si le asezam in tavile unse cu un strop de ulei.Exact inainte de a le baga in cuptor,le ungem cu un pic de ulei de masline sau cu un ou amestecat cu ulei.Le lasam in cuptor cam 30-40 de minute la aproximativ 180-190 de grade Celsius.
Painea merge de minune cu branza,cu gem,cu unt proaspat si miere de albine.Ca la mami acasa,sa tot mancati si sa nu va mai saturati!Mama mea nu a invatat sa gateasca la cantar,si nu a copt painea dupa ceas,ci a invatat totul prin simturi,vaz,auz,miros,pipait si gust.De aceea nu exista reteta batuta in cui,cea mai buna paine este facuta dupa cum ne place noua,si voua si familiei,dupa gust.




No comments: