Placinta intinsa este un desert pe cat de simplu din punctul de vedere
al ingredientelor,pe atat de fin.In satele banatene se spunea,ca “atunsea-i fata buna da maritat cand scie-ncinje plasinta”si nu inainte!Deci abilitatea de a intinde aluatul de placinta in
foi mai fine decat foita de tigara era obligatoriu insusita de orice
gospodina.De fapt,nu e chiar atat de greu sa intinzi aluatul,in
esenta e un procedeu simplu,care necesita un minimum de rabdare.Rezultatul, insa,e unul delicios.Placinta intinsa se poate umple cu
branza dulce sau sarata,cu mere,cu ludaie(dovleac),cu visine,mac,nuca o diversitate de umpluturi.Eu astazi am optat
pentru doua umpluturi,una de branza dulce si cealalta de ludaie...Ingrediente Placinta intinsa...Pofta buna!
- 800 de grame de faina cernuta
- 500 ml de apa
- 1 lingurita de otet
- 1 lingurita de sare
- ulei pentru intins...Din toate ingredientele de mai sus se framanta un aluat neted, elastic: