About Me

My photo
Sunt un om,ca si tine.Un calator prin mintea ta.Ca m-am nascut nu e vina mea,ca am trait,e multumirea mea,dar cum ma voi duce,e planul lui Dumnezeu!

Sunday, February 28, 2016

Saturday, February 27, 2016

Luceafarul...

A fost odata ca-n povesti,
A fost ca niciodata,
Din rude mari imparatesti,
O prea frumoasa fata.

Si era una la parinti
Si mindra-n toate cele, 
Cum e Fecioara intre sfinti
Si luna intre stele.

Din umbra falnicelor bolti
Ea pasul si-l indreapta 
Linga fereastra, unde-n colt
Luceafarul asteapta.

Privea in zare cum pe mari
Rasare si straluce,
Pe miscatoarele carari
Corabii negre duce.

Il vede azi, il vede mini, 
Astfel dorinta-i gata;
El iar, privind de saptamini,
Ii cade draga fata.

Cum ea pe coate-si razima 
Visind ale ei timple
De dorul lui si inima
Si sufletu-i se imple.

Si cit de viu s-aprinde el 
In orisicare sara,
Spre umbra negrului castel
Cind ea o sa-i apara.

Si pas cu pas pe urma ei 
Aluneca-n odaie,
Tesind cu recile-i scintei
O mreaja de vapaie.

Si cind in pat se-ntinde drept 
Copila sa se culce,
I-atinge miinile pe piept,
I-nchide geana dulce;

Si din oglinda luminis 
Pe trupu-i se revarsa,
Pe ochii mari, batind inchisi
Pe fata ei intoarsa.

Ea il privea cu un suris, 
El tremura-n oglinda,
Caci o urma adinc in vis
De suflet sa se prinda.

Iar ea vorbind cu el in somn,
Oftind din greu suspina:
- "O, dulce-al noptii mele domn,
De ce nu vii tu? Vina!

Cobori in jos, luceafar blind,
Alunecind pe-o raza,
Patrunde-n casa si in gind
Si viata-mi lumineaza!"

El asculta tremurator, 
Se aprindea mai tare
Si s-arunca fulgerator,
Se cufunda in mare;

Si apa unde-au fost cazut
In cercuri se roteste,
Si din adinc necunoscut
Un mindru tinar creste.

Usor el trece ca pe prag
Pe marginea ferestrei
Si tine-n mina un toiag
Incununat cu trestii.

Parea un tinar voievod
Cu par de aur moale,
Un vinat giulgi se-ncheie nod
Pe umerele goale.

Iar umbra fetei stravezii
E alba ca de ceara -
Un mort frumos cu ochii vii
Ce scinteie-n afara.

- "Din sfera mea venii cu greu
Ca sa-ti urmez chemarea,
Iar cerul este tatal meu
Si muma-mea e marea.

Ca in camara ta sa vin,
Sa te privesc de-aproape, 
Am coborit cu-al meu senin 
Si m-am nascut din ape.

O, vin'! odorul meu nespus,
Si lumea ta o lasa;
Eu sunt luceafarul de sus,
Iar tu sa-mi fii mireasa.

Colo-n palate de margean
Te-oi duce veacuri multe,
Si toata lumea-n ocean
De tine o s-asculte."

- "O, esti frumos, cum numa-n vis
Un inger se arata,
Dara pe calea ce-ai deschis
N-oi merge niciodata;

Strain la vorba si la port,
Lucesti fara de viata,
Caci eu sunt vie, tu esti mort,
Si ochiul tau ma-ngheata."

Trecu o zi, trecura trei
Si iarasi, noaptea, vine
Luceafarul deasupra ei
Cu razele-i senine.

Ea trebui de el in somn
Aminte sa-si aduca 
Si dor de-al valurilor domn
De inim-o apuca:

- "Cobori in jos, luceafar blind,
Alunecind pe-o raza, 
  Patrunde-n casa si in gind
Si viata-mi lumineaza!"

Cum el din cer o auzi,
Se stinse cu durere,
Iar ceru-ncepe a roti
In locul unde piere;

In aer rumene vapai
Se-ntind pe lumea-ntreaga, 
Si din a chaosului vai
Un mindru chip se-ncheaga;

Pe negre vitele-i de par 
Coroana-i arde pare,
Venea plutind in adevar
Scaldat in foc de soare.

Din negru giulgi se desfasor
Marmoreele brate,
El vine trist si ginditor
Si palid e la fata;

Dar ochii mari si minunati
Lucesc adinc himeric,
Ca doua patimi fara sat
Si pline de-ntuneric. 

Din sfera mea venii cu greu
Ca sa te-ascult acuma,
Si soarele e tatal meu, 
Iar noaptea-mi este muma         
                                                         
                     

Sunday, February 14, 2016

ISUSE,sunt ce sunt prin Tine!

Ce-ar fi faptura-mi fara Tine,Mantuitorul meu slavit ?
Ce-as fi de n-ai fi Tu in mine,cu harul Tau nemarginit ?
As fi un bulgare de gheata,un fir de umbra fara viata...
O stanca invaluita-n ceata si-o noapte fara dimineata...

As fi un far fara lumina,pustie de nisipuri plina
Cu vanturi fara de odihna,cu serpi si scorpii ce-nvenina
As fi o albie uscata,pe unde-a curs un rau odata
O frunza smulsa si purtata,fara de scop in lumea toata

Asa as fi,dar slava Tie!Tu-mi esti a vietii bogatie
Comoara harurilor vie,ce ma inunda pe vecie
Eu,n-as stii azi ce-i fericirea,vietii-n mii si mii de fete,
Si n-as fi cunoscut iubirea,cu infiorari si frumusete.

De n-ai fi fost Tu bunatate,Incepatorule a toate,
Cu taine adanci si minunate,ce totul vrea si totul poate...
Tu m-ai suit in slavi divine din lutu-ntunecatei tine
ISUSE,sunt ce sunt prin Tine,si acum si-n veacul care vine...






Tuesday, February 9, 2016

Cu bicicleta...

Cand nu am ce face,ma apuc de bicicleta.Tin sa iti reamintesc ca nimeni nu te obliga sa citesti ce scriu eu.Nu iti place,foarte bine,atunci inseamna ca nu ai ce cauta aici.Nu pot fi pe placul tuturor si nici nu am incercat vreodata sa fiu.Eu nu te oblig sa citesti.Daca mi-ai fi citit blogul,ai fi observat ca multe din scrierile mele sunt momente din viata mea,si le-am scris ca ceva pozitiv,sa nu le repeti si tu,daca sunt negative.Nu te purta ca si cand m-ai cunoaste,pentru ca nu sti nimic de mine.Nu stii cum arat dimineata cand ma trezesc,nu stii ce flori imi plac,nu stii ce mananc,nu imi cunosti prietenii,nu imi stii familia,nu stii cu ce ma ocup,nu imi stii actiunile.Daca as scrie,ar fi insemnat sa imi pun viata pe blog.Insa eu,scriu cum ma face un lucru sa ma simt.Uneori folosesc si descrieri,sau relatez evenimente si momente,dar sunt mult prea putine postarile de genul acesta.Insa,asta este problema ta,nu a mea.Pentru curiozitatea ta in legatura cu viata mea,nu a fost nici unul care sa simbolizez doar o aventura de o noapte.Nu ma ocup cu asa ceva,nu reprezinta un interes pentru mine,iar cei despre care am scris,au facut parte din viata mea destul timp,au avut un impact mare asupra mea.Nu ma consider materialista.Daca m-ai cunoaste,lucru clar ca nu ai nici cea mai mica idee cine sunt cu adevarat,ai stii ca provin dintr-o familie relativ buna,si ca nu am dus lipsa niciodata de nimic,din contra,daca am putut am dat.Din propria experienta,am ajuns la concluzia ca oamenii destepti au o situatie financiara buna,sunt mult prea putine cazuri in care dintr-o mama,sa iasa ceva bun.La fel,daca ma gandesc bine,nici nu am ce discuta cu o persoana care nu stie ce vorbeste si numai la prostii se gandeste.Sa fim seriosi,daca cautam atentie,imi postam blogul pe inca nu stiu cate site-uri de socializare,sa ma cunoasca si pe mine o lume intreaga.Mult prea putini oameni din viata mea stiu de mine,si nu am de gand sa ma schimb de acest lucru.Am parte in viata reala,incat sa imi fie suficient.Cum spuneam,asa ma linistesc eu,scriu.Asa ma calmez,ma consolez uneori sau ma imbarbatez si imi aduc aminte cine sunt si ce merit.Nu te astepta sa umblu cu ori si cine.Iar viata,am dreptul sa mi-o traiesc dupa bunul plac,sa ma plimb cu bicicleta si sa-mi fac de cap cu ea.Niciodata nu voi fi o femeie ca oricare de pe strada.Si sti de ce?Pentru ca aspir la mai mult si am dreptul la a fi o femeie exceptionala...

https://www.facebook.com/raveca.peptenar/videos/1059281017462986/

Sunday, January 24, 2016

Priveste si gateste!

Nu mai stiu cate incercari nereusite de macarons am avut pana acum,toate insa au luat sfarsit,cand s-a intamplat minunea mult asteptata si mi-au iesit niste macarons zic eu ok,nici nu am avut rabdare sa se intareasca crema dintre ei ca m-am si grabit de bucurie sa postez poza cu ei.Am constatat din experienta avuta cu prepararea macarons-ilor ca pentru a obtine acel piciorus al lor,in primul rand temperatura din cuptor trebuie sa fie in jur de 150 grade si in al doilea rand macarons-ii trebuie sa fie deasupra bine uscati inainte de a-i coace,altfel suprafata lor va crapa in cuptor.Cuptorul meu nu e dotat cu gradele corespunzatoare,asa cum probabil sunt dotate aragazurile mai moderne,asa ca am facut experiente pornind de la o temperatura mica,am pus de fiecare data in cuptor cate o fasie de hartie cu 4-5 bucati de macarons pe tava,iar pe aceasta am asezat-o cand in partea de sus,cand in partea din mijloc a cuptorului.Primele nu mi-au iesit,dar crescand temperatura treptat abia a treia oara s-a intamplat minunea,cand probabil am ajuns la temperatura de 150 grade C,nu-mi venea sa cred.La un moment dat,cand macarons-ii au inceput sa se cam rumeneasca pe fund,am micsorat temperatura dar numai dupa ce au crescut piciorusele.Ele trebuie sa apara imediat dupa cca 3-5 minute de la momentul introducerii in cuptor a tavii,daca nu apar piciorusele,nici nu mai apar dupa aceea.Am avut grija sa fac un semn in dreptul butonului de la cuptorul aragazului,corespunzator gradelor stipulate in reteta,data viitoare sper sa nu mai am nici o problema legata de temperatura.M-am inspirat dupa reteta Jamilei cuisine!Ingrediente:2 albusuri 130 grame zahar pudra cernuta 2o grame zahar tos 80 grame faină de migdale cernuta putina sare 15 g cacao sau colorant alimentar sub forma de pasta Mod de preparare.Am ales metoda frantuzeasca,folosita in majoritatea retetelor.Aceasta presupune invechirea albusurilor si crearea bezelei cu albusuri tinute la temperatura camerei,inainte cu 2-3 zile de a pregati macarons albusurile se lasa in frigider apoi se scot la temperatura camerei intr-un castron acoperit cu o folie de plastic si se tin 2 ore inainte de a le mixa,cel putin asa se specifica in reteta Laurei.Eu am incercat si asa in trecut dar tot degeaba,acum am procedat asa cum procedez de obicei si la prepararea albusului spuma tare,am folosit albusurile reci.Trucul de fapt consta in 3 pasi foarte importanti:se respecta exact cantitatile specificate spuma de albus trebuie sa fie tare macarons trebuie sa stea in tava sa se usuce deasupra inainte de a-i baga in cuptor,in jur de 1 ora,trebuie sa prinda o crusta mata si uscata,numai asa se va forma acel piciorus specific,temperatura sa fie apropiata sau cel putin egala cu 150 grade C Se separa albusurile de galbenusuri,nu trebuie sa fie in albusuri impuritati sau urme de galbenus.Pentru albusuri,ne trebuie un castron mare,rotund si preferabil metalic.Albusurile se bat cel mai bine de mana,cu un tel mare,dar pot fi mixate si cu mixerul.Se bat albusurile cu putina sare,pana se obtine o spuma mai tare,apoi se adauga putin cate putin cele 20 grame zahar tos,se pun 2-3 stropi de lamaie,se bate pana spuma se intareste si ramane fixata pe tel sau lasa o forma de cioc de pasare.Se amesteca faina de migdale cu zaharul pudra si se cern din nou.Astfel ne asiguram ca macarons-urile vor avea o textura fina.Se pune faina si zaharul in albusuri si se amesteca in miscari circulare de jos in sus.Nu trebuie sa fie mai mult de 50 miscari.Acum se adauga si cacao sau colorantul.Compozitia e gata cand, daca o taiem cu spatula prin mijloc,acea taietura dispare in 5 secunde.Colorantul poate fi de mai multe culori,in functie de culoarea pe care ne-o dorim sa aiba macarons,se pune in albu sul spuma sub forma de picaturi,cu cateva minute inainte de a finaliza operatiunea de mixare a acestuia.Daca dorim ca ei sa fie facuti din cacao adaugam 15 gr de cacao cernuta tot in albusul spuma.Coca este lucioasa si arata cam asa in mijlocul procesului de amestecare.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt,se fac cu creionul cerculete de diametru 3-4 cm,distanta intre ele fiind de 2-3 cm.Cu ajutorul unui pos se pune putina compozitie in centrul cerculetelor.Se tine tava cu amandoua mainile si se izbeste de cateva ori de masa pentru a iesi aerul din macarons si pentru a obtine o forma plata a lor.Se lasa in tava o ora pentru a se usca crusta de deasupra,cand puneti degetul pe un macarons trebuie ca aluatul sa nu se ia.Ele trebuie sa fie lucioase si nelipicioase.Se baga in cuptorul preincalzit la o temperatura de 150 grade C timp 10-13 minute.Se lasa sa se raceasca in tava.Se face crema de ciocolata,vanilie sau colorata cu colorant, in functie de culoarea macarons-ilor.Crema de ciocolata.Ingrediente: 150 g ciocolata neagra 180 ml frisca lichida zahar dupa gust arome.Amestecati ciocolata taiata bucati cu frisca.Puneti vasul la foc mic si amestecati pana se topeste ciocolata.Nu lasati sa fiarba!Se pune la rece timp de cateva ore dupa care se mixeaza si se aromatizeaza.Macarons se lipesc apoi 2 cate 2 cu crema.


Nici eu nu mai stiu cate incercari nereusite de macarons am avut pana acum, toate insa au luat sfarsit astazi cand s-a intamplat minunea mult asteptata si mi-au iesit niste macarons zic eu ok, nici nu am avut rabdare sa se intareasca crema dintre ei ca m-am si grabit de bucurie sa postez poza cu ei. Am constatat din experienta avuta cu prepararea macarons-ilor ca pentru a obtine acel piciorus al lor, in primul rand temperatura din cuptor trebuie sa fie in jur de 150 grade si in al doilea rand macarons-ii trebuie sa fie deasupra bine uscati inainte de a-i coace, altfel suprafata lor va crapa in cuptor. Cuptorul meu nu e dotat cu gradele corespunzatoare, asa cum probabil sunt dotate aragazurile mai moderne, al meu e vechi de peste 12 ani cred, asa ca am facut experiente pornind de la o temperatura mica, am pus de fiecare data in cuptor cate o fasie de hartie cu 4-5 bucati de macarons pe tava, iar pe aceasta am asezat-o cand in partea de sus, cand in partea din mijloc a cuptorului. Primele nu mi-au iesit, dar crescand temperatura treptat abia a treia oara s-a intamplat minunea, cand probabil am ajuns la temperatura de 150 grade C, nu-mi venea sa cred cand am vazut piciorusele prin geamul cuptorului. La un moment dat, cand macarons-ii au inceput sa se cam rumeneasca pe fund, am micsorat temperatura dar numai dupa ce au crescut piciorusele. Ele trebuie sa apara imediat dupa cca 3-5 minute de la momentul introducerii in cuptor a tavii, daca nu apar piciorusele, nici nu mai apar dupa aceea. Am avut grija sa fac un semn in dreptul butonului de la cuptorul aragazului, corespunzator gradelor stipulate in reteta, data viitoare sper sa nu mai am nici o problema legata de temperatura. M-am inspirat dupa reteta Jamilei cuisine! Ingrediente: 2 albuşuri 130 grame zahăr pudra cernuta 2o grame zahăr tos 80 grame făină de migdale cernuta puțină sare 15 g cacao sau colorant alimentar sub forma de pasta Mod de preparare Am ales metoda franțuzească, folosită în majoritatea rețetelor. Aceasta presupune învechirea albușurilor și crearea bezelei cu albusuri tinute la temperatura camerei, inainte cu 2-3 zile de a pregăti macarons albusurile se lasa in frigider apoi se scot la temperatura camerei într-un castron acoperit cu o folie de plastic si se tin 2 ore inainte de a le mixa, cel putin asa se specifica in reteta Laurei. Eu am incercat si asa in trecut dar tot degeaba, acum am procedat asa cum procedez de obicei si la prepararea albusului spuma tare, am folosit albusurile reci, nu prea cred in mitul cu pastrarea albusului o perioada de timp la temperatura camerei, bucatarii profesionisti probabil nu sunt de aceiasi parere cu mine dar le-as propune sa experimenteze si ei aceasta varianta. Trucul de fapt consta in 3 pasi foarte importanti: se respecta exact cantitatile specificate spuma de albus trebuie sa fie tare macarons trebuie sa stea in tava sa se usuce deasupra inainte de a-i baga in cuptor, in jur de 1 ora, trebuie sa prinda o crusta mata si uscata, numai asa se va forma acel piciorus specific. temperatura sa fie apropiata sau cel putin egala cu 150 grade C Se separă albușurile de gălbenușuri, nu trebuie să fie in albușuri impurități sau urme de gălbenuș. Pentru albușuri, ne trebuie un castron mare, rotund și curat, preferabil metalic. Albușurile se bat cel mai bine de mână, cu un tel mare, dar pot fi mixate si cu mixerul. Se bat albusurile cu puțină sare, până se obtine o spumă mai tare, apoi se adauga puțin câte puțin cele 20 grame zahăr tos, se pun 2-3 stropi de lamaie, se bate până spuma se întărește și rămâne fixată pe tel sau lasa o forma de cioc de pasare. Se amesteca făina de migdale cu zahărul pudră si se cern din nou. Astfel ne asiguram că macarons-urile vor avea o textură fină. Se pune făina și zahărul în albușuri și se amestecă în mișcări circulare de jos in sus. Nu trebuie sa fie mai mult de 50 mișcări. Acum se adauga si cacao sau colorantul. Compozitia e gata când, dacă o taiem cu spatula prin mijloc, acea tăietură dispare în 5 secunde. O altă metodă de a testa aluatul e să puneti o lingură din aceasta pe o farfurie și dacă moțul făcut când se varsa aluatul pe farfurie se topește în aluat, atunci e gata. DSCN9327 Am folosit colorant galben de la Dr. Oetcker dar nu a colorat aproape deloc macarons-ii pentru ca faina de migdale folosita de mine a fost macinata de producator cu tot cu coaja. Colorantul poate fi de mai multe culori, in functie de culoarea pe care ne-o dorim sa aiba macarons, se pune in albu sul spuma sub forma de picaturi, cu cateva minute inainte de a finaliza operatiunea de mixare a acestuia, Daca dorim ca ei sa fie facuti din cacao adaugam 15 gr de cacao cernuta tot in albusul spuma. Coca este lucioasa si arată cam aşa în mijlocul procesului de amestecare: DSCN9328 In prima imagine de mai jos, e faina de migdale pe care am gasit-o la un magazin naturist. Ea e macinata cu tot cu coaja migdalelor, insa exista pudra de migdale care n-as putea sa va spun unde se gaseste, este alba la culoare iar macarons ies mult mai aspectuosi. In a doua imagine e faina de migdale decojite care am comandat-o de pe internet si e mult mai buna si mai deschisa la culoare decat prima. DSCN9124 DSCN9421 In imaginea de mai jos macarons sunt facute cu ultima faina si cu colorant galben: DSCN9412 Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se fac cu creionul cerculete de diametru 3-4 cm, distanta intre ele fiind de 2-3 cm. Cu ajutorul unui pos se pune putina compozitie in centrul cerculetelor. Se tine tava cu amandoua mainile si se izbeste de cateva ori de masa pentru a iesi aerul din macarons si pentru a obtine o forma plata a lor. Se lasa in tava o ora pentru a se usca crusta de deasupra, cand puneti degetul pe un macarons trebuie ca aluatul sa nu se ia. Ele trebuie sa fie lucioase si nelipicioase. DSCN9331 Se baga in cuptorul preincalzit la o temperatura de 150 grade C timp 10-13 minute. Se lasa sa se raceasca in tava. Aceasta e imaginea din cuptor cand am strigat evrika! DSCN9333 aici dupa ce le-am scos din cuptor , DSCN9337 aici dupa ce s-au racit . DSCN9339 Se face crema de ciocolata, vanilie sau colorata cu colorant, in functie de culoarea macarons-ilor. Crema de ciocolata Ingrediente: 150 g ciocolata neagra 180 ml frisca lichida zahar dupa gust arome Amestecati ciocolata taiata bucati cu frisca. Puneti vasul la foc mic si amestecati pana se topeste ciocolata. Nu lasati sa fiarba! Se pune la rece timp de cateva ore dupa care se mixeaza si se aromatizeaza. DSCN8713 Macarons se lipesc apoi 2 cate 2 cu crema. Acum sunt linistita, eram obsedata ca nu imi reuseau, de obicei imi iese orice dulce imi propun sa-l fac, numai macarons-ii nu vroiau si pace! Succes!

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
Nici eu nu mai stiu cate incercari nereusite de macarons am avut pana acum, toate insa au luat sfarsit astazi cand s-a intamplat minunea mult asteptata si mi-au iesit niste macarons zic eu ok, nici nu am avut rabdare sa se intareasca crema dintre ei ca m-am si grabit de bucurie sa postez poza cu ei. Am constatat din experienta avuta cu prepararea macarons-ilor ca pentru a obtine acel piciorus al lor, in primul rand temperatura din cuptor trebuie sa fie in jur de 150 grade si in al doilea rand macarons-ii trebuie sa fie deasupra bine uscati inainte de a-i coace, altfel suprafata lor va crapa in cuptor. Cuptorul meu nu e dotat cu gradele corespunzatoare, asa cum probabil sunt dotate aragazurile mai moderne, al meu e vechi de peste 12 ani cred, asa ca am facut experiente pornind de la o temperatura mica, am pus de fiecare data in cuptor cate o fasie de hartie cu 4-5 bucati de macarons pe tava, iar pe aceasta am asezat-o cand in partea de sus, cand in partea din mijloc a cuptorului. Primele nu mi-au iesit, dar crescand temperatura treptat abia a treia oara s-a intamplat minunea, cand probabil am ajuns la temperatura de 150 grade C, nu-mi venea sa cred cand am vazut piciorusele prin geamul cuptorului. La un moment dat, cand macarons-ii au inceput sa se cam rumeneasca pe fund, am micsorat temperatura dar numai dupa ce au crescut piciorusele. Ele trebuie sa apara imediat dupa cca 3-5 minute de la momentul introducerii in cuptor a tavii, daca nu apar piciorusele, nici nu mai apar dupa aceea. Am avut grija sa fac un semn in dreptul butonului de la cuptorul aragazului, corespunzator gradelor stipulate in reteta, data viitoare sper sa nu mai am nici o problema legata de temperatura. M-am inspirat dupa reteta Jamilei cuisine! Ingrediente: 2 albuşuri 130 grame zahăr pudra cernuta 2o grame zahăr tos 80 grame făină de migdale cernuta puțină sare 15 g cacao sau colorant alimentar sub forma de pasta Mod de preparare Am ales metoda franțuzească, folosită în majoritatea rețetelor. Aceasta presupune învechirea albușurilor și crearea bezelei cu albusuri tinute la temperatura camerei, inainte cu 2-3 zile de a pregăti macarons albusurile se lasa in frigider apoi se scot la temperatura camerei într-un castron acoperit cu o folie de plastic si se tin 2 ore inainte de a le mixa, cel putin asa se specifica in reteta Laurei. Eu am incercat si asa in trecut dar tot degeaba, acum am procedat asa cum procedez de obicei si la prepararea albusului spuma tare, am folosit albusurile reci, nu prea cred in mitul cu pastrarea albusului o perioada de timp la temperatura camerei, bucatarii profesionisti probabil nu sunt de aceiasi parere cu mine dar le-as propune sa experimenteze si ei aceasta varianta. Trucul de fapt consta in 3 pasi foarte importanti: se respecta exact cantitatile specificate spuma de albus trebuie sa fie tare macarons trebuie sa stea in tava sa se usuce deasupra inainte de a-i baga in cuptor, in jur de 1 ora, trebuie sa prinda o crusta mata si uscata, numai asa se va forma acel piciorus specific. temperatura sa fie apropiata sau cel putin egala cu 150 grade C Se separă albușurile de gălbenușuri, nu trebuie să fie in albușuri impurități sau urme de gălbenuș. Pentru albușuri, ne trebuie un castron mare, rotund și curat, preferabil metalic. Albușurile se bat cel mai bine de mână, cu un tel mare, dar pot fi mixate si cu mixerul. Se bat albusurile cu puțină sare, până se obtine o spumă mai tare, apoi se adauga puțin câte puțin cele 20 grame zahăr tos, se pun 2-3 stropi de lamaie, se bate până spuma se întărește și rămâne fixată pe tel sau lasa o forma de cioc de pasare. Se amesteca făina de migdale cu zahărul pudră si se cern din nou. Astfel ne asiguram că macarons-urile vor avea o textură fină. Se pune făina și zahărul în albușuri și se amestecă în mișcări circulare de jos in sus. Nu trebuie sa fie mai mult de 50 mișcări. Acum se adauga si cacao sau colorantul. Compozitia e gata când, dacă o taiem cu spatula prin mijloc, acea tăietură dispare în 5 secunde. O altă metodă de a testa aluatul e să puneti o lingură din aceasta pe o farfurie și dacă moțul făcut când se varsa aluatul pe farfurie se topește în aluat, atunci e gata. DSCN9327 Am folosit colorant galben de la Dr. Oetcker dar nu a colorat aproape deloc macarons-ii pentru ca faina de migdale folosita de mine a fost macinata de producator cu tot cu coaja. Colorantul poate fi de mai multe culori, in functie de culoarea pe care ne-o dorim sa aiba macarons, se pune in albu sul spuma sub forma de picaturi, cu cateva minute inainte de a finaliza operatiunea de mixare a acestuia, Daca dorim ca ei sa fie facuti din cacao adaugam 15 gr de cacao cernuta tot in albusul spuma. Coca este lucioasa si arată cam aşa în mijlocul procesului de amestecare: DSCN9328 In prima imagine de mai jos, e faina de migdale pe care am gasit-o la un magazin naturist. Ea e macinata cu tot cu coaja migdalelor, insa exista pudra de migdale care n-as putea sa va spun unde se gaseste, este alba la culoare iar macarons ies mult mai aspectuosi. In a doua imagine e faina de migdale decojite care am comandat-o de pe internet si e mult mai buna si mai deschisa la culoare decat prima. DSCN9124 DSCN9421 In imaginea de mai jos macarons sunt facute cu ultima faina si cu colorant galben: DSCN9412 Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se fac cu creionul cerculete de diametru 3-4 cm, distanta intre ele fiind de 2-3 cm. Cu ajutorul unui pos se pune putina compozitie in centrul cerculetelor. Se tine tava cu amandoua mainile si se izbeste de cateva ori de masa pentru a iesi aerul din macarons si pentru a obtine o forma plata a lor. Se lasa in tava o ora pentru a se usca crusta de deasupra, cand puneti degetul pe un macarons trebuie ca aluatul sa nu se ia. Ele trebuie sa fie lucioase si nelipicioase. DSCN9331 Se baga in cuptorul preincalzit la o temperatura de 150 grade C timp 10-13 minute. Se lasa sa se raceasca in tava. Aceasta e imaginea din cuptor cand am strigat evrika! DSCN9333 aici dupa ce le-am scos din cuptor , DSCN9337 aici dupa ce s-au racit . DSCN9339 Se face crema de ciocolata, vanilie sau colorata cu colorant, in functie de culoarea macarons-ilor. Crema de ciocolata Ingrediente: 150 g ciocolata neagra 180 ml frisca lichida zahar dupa gust arome Amestecati ciocolata taiata bucati cu frisca. Puneti vasul la foc mic si amestecati pana se topeste ciocolata. Nu lasati sa fiarba! Se pune la rece timp de cateva ore dupa care se mixeaza si se aromatizeaza. DSCN8713 Macarons se lipesc apoi 2 cate 2 cu crema. Acum sunt linistita, eram obsedata ca nu imi reuseau, de obicei imi iese orice dulce imi propun sa-l fac, numai macarons-ii nu vroiau si pace!

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
Nici eu nu mai stiu cate incercari nereusite de macarons am avut pana acum, toate insa au luat sfarsit astazi cand s-a intamplat minunea mult asteptata si mi-au iesit niste macarons zic eu ok, nici nu am avut rabdare sa se intareasca crema dintre ei ca m-am si grabit de bucurie sa postez poza cu ei. Am constatat din experienta avuta cu prepararea macarons-ilor ca pentru a obtine acel piciorus al lor, in primul rand temperatura din cuptor trebuie sa fie in jur de 150 grade si in al doilea rand macarons-ii trebuie sa fie deasupra bine uscati inainte de a-i coace, altfel suprafata lor va crapa in cuptor. Cuptorul meu nu e dotat cu gradele corespunzatoare, asa cum probabil sunt dotate aragazurile mai moderne, al meu e vechi de peste 12 ani cred, asa ca am facut experiente pornind de la o temperatura mica, am pus de fiecare data in cuptor cate o fasie de hartie cu 4-5 bucati de macarons pe tava, iar pe aceasta am asezat-o cand in partea de sus, cand in partea din mijloc a cuptorului. Primele nu mi-au iesit, dar crescand temperatura treptat abia a treia oara s-a intamplat minunea, cand probabil am ajuns la temperatura de 150 grade C, nu-mi venea sa cred cand am vazut piciorusele prin geamul cuptorului. La un moment dat, cand macarons-ii au inceput sa se cam rumeneasca pe fund, am micsorat temperatura dar numai dupa ce au crescut piciorusele. Ele trebuie sa apara imediat dupa cca 3-5 minute de la momentul introducerii in cuptor a tavii, daca nu apar piciorusele, nici nu mai apar dupa aceea. Am avut grija sa fac un semn in dreptul butonului de la cuptorul aragazului, corespunzator gradelor stipulate in reteta, data viitoare sper sa nu mai am nici o problema legata de temperatura. M-am inspirat dupa reteta Jamilei cuisine! Ingrediente: 2 albuşuri 130 grame zahăr pudra cernuta 2o grame zahăr tos 80 grame făină de migdale cernuta puțină sare 15 g cacao sau colorant alimentar sub forma de pasta Mod de preparare Am ales metoda franțuzească, folosită în majoritatea rețetelor. Aceasta presupune învechirea albușurilor și crearea bezelei cu albusuri tinute la temperatura camerei, inainte cu 2-3 zile de a pregăti macarons albusurile se lasa in frigider apoi se scot la temperatura camerei într-un castron acoperit cu o folie de plastic si se tin 2 ore inainte de a le mixa, cel putin asa se specifica in reteta Laurei. Eu am incercat si asa in trecut dar tot degeaba, acum am procedat asa cum procedez de obicei si la prepararea albusului spuma tare, am folosit albusurile reci, nu prea cred in mitul cu pastrarea albusului o perioada de timp la temperatura camerei, bucatarii profesionisti probabil nu sunt de aceiasi parere cu mine dar le-as propune sa experimenteze si ei aceasta varianta. Trucul de fapt consta in 3 pasi foarte importanti: se respecta exact cantitatile specificate spuma de albus trebuie sa fie tare macarons trebuie sa stea in tava sa se usuce deasupra inainte de a-i baga in cuptor, in jur de 1 ora, trebuie sa prinda o crusta mata si uscata, numai asa se va forma acel piciorus specific. temperatura sa fie apropiata sau cel putin egala cu 150 grade C Se separă albușurile de gălbenușuri, nu trebuie să fie in albușuri impurități sau urme de gălbenuș. Pentru albușuri, ne trebuie un castron mare, rotund și curat, preferabil metalic. Albușurile se bat cel mai bine de mână, cu un tel mare, dar pot fi mixate si cu mixerul. Se bat albusurile cu puțină sare, până se obtine o spumă mai tare, apoi se adauga puțin câte puțin cele 20 grame zahăr tos, se pun 2-3 stropi de lamaie, se bate până spuma se întărește și rămâne fixată pe tel sau lasa o forma de cioc de pasare. Se amesteca făina de migdale cu zahărul pudră si se cern din nou. Astfel ne asiguram că macarons-urile vor avea o textură fină. Se pune făina și zahărul în albușuri și se amestecă în mișcări circulare de jos in sus. Nu trebuie sa fie mai mult de 50 mișcări. Acum se adauga si cacao sau colorantul. Compozitia e gata când, dacă o taiem cu spatula prin mijloc, acea tăietură dispare în 5 secunde. O altă metodă de a testa aluatul e să puneti o lingură din aceasta pe o farfurie și dacă moțul făcut când se varsa aluatul pe farfurie se topește în aluat, atunci e gata. DSCN9327 Am folosit colorant galben de la Dr. Oetcker dar nu a colorat aproape deloc macarons-ii pentru ca faina de migdale folosita de mine a fost macinata de producator cu tot cu coaja. Colorantul poate fi de mai multe culori, in functie de culoarea pe care ne-o dorim sa aiba macarons, se pune in albu sul spuma sub forma de picaturi, cu cateva minute inainte de a finaliza operatiunea de mixare a acestuia, Daca dorim ca ei sa fie facuti din cacao adaugam 15 gr de cacao cernuta tot in albusul spuma. Coca este lucioasa si arată cam aşa în mijlocul procesului de amestecare: DSCN9328 In prima imagine de mai jos, e faina de migdale pe care am gasit-o la un magazin naturist. Ea e macinata cu tot cu coaja migdalelor, insa exista pudra de migdale care n-as putea sa va spun unde se gaseste, este alba la culoare iar macarons ies mult mai aspectuosi. In a doua imagine e faina de migdale decojite care am comandat-o de pe internet si e mult mai buna si mai deschisa la culoare decat prima. DSCN9124 DSCN9421 In imaginea de mai jos macarons sunt facute cu ultima faina si cu colorant galben: DSCN9412 Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se fac cu creionul cerculete de diametru 3-4 cm, distanta intre ele fiind de 2-3 cm. Cu ajutorul unui pos se pune putina compozitie in centrul cerculetelor. Se tine tava cu amandoua mainile si se izbeste de cateva ori de masa pentru a iesi aerul din macarons si pentru a obtine o forma plata a lor. Se lasa in tava o ora pentru a se usca crusta de deasupra, cand puneti degetul pe un macarons trebuie ca aluatul sa nu se ia. Ele trebuie sa fie lucioase si nelipicioase. DSCN9331 Se baga in cuptorul preincalzit la o temperatura de 150 grade C timp 10-13 minute. Se lasa sa se raceasca in tava. Aceasta e imaginea din cuptor cand am strigat evrika! DSCN9333 aici dupa ce le-am scos din cuptor , DSCN9337 aici dupa ce s-au racit . DSCN9339 Se face crema de ciocolata, vanilie sau colorata cu colorant, in functie de culoarea macarons-ilor. Crema de ciocolata Ingrediente: 150 g ciocolata neagra 180 ml frisca lichida zahar dupa gust arome Amestecati ciocolata taiata bucati cu frisca. Puneti vasul la foc mic si amestecati pana se topeste ciocolata. Nu lasati sa fiarba! Se pune la rece timp de cateva ore dupa care se mixeaza si se aromatizeaza. DSCN8713 Macarons se lipesc apoi 2 cate 2 cu crema. Acum sunt linistita, eram obsedata ca nu imi reuseau, de obicei imi iese orice dulce imi propun sa-l fac, numai macarons-ii nu vroiau si pace!

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu

Viata-i plina de intristari...

Viata-i plina de intristari
Grijuri vin zi de zi.
Isus ia toata povara ta
El poate mantui.

Isus ia toata povara ta
La Calvar,la Calvar.
Isus ia toata povara ta
El poate mantui.

Chinuit si ingrijorat
La El acum sa vii.
Isus ia toata povara ta
El poate mantui.

El asculta suspinul tau
Strigatul inimii
Isus ia toata povara ta
El poate mantui.

O zi buna!

O zi frumoasa afara,am plecat la plimbare prin Mall si un timp petrecut cu Becky nepoata mea si copii ei Jacob and Joy si nepotelul Lucas...Si din nou o zi mai buna pentru mami mea...



September 11🙏🏼

24 yrs since September 11🙏🏼People across the country are doing their part to pay their respects to those who lost their lives in the Sept....