Sunday, March 5, 2017

Am ales numarul 7...

Am ales numarul 7.Numarul 7,numar sacru.Sapte zile ale saptamanii,sapte planete,sapte oceane,sapte culori primare,sapte minuni ale lumii,sapte note muzicale,sapte varste ale omului,sapte pacate de moarte,sapte etaje ale iadului,sapte categorii ale judecatii absolute,sapte ani de ghinioane,si mai ganditi-va la 7UP,cei sapte pitici sau cei sapte magnifici.Sau la suma numerelor maxime si minime de pe un zar.Pitagora a spus ca "7" e numarul perfect.
77 de lucuri pe care trebuie sa le cunoastem despre numarul 7

1. 7 este numarul optim de ore de somn pentru organismul uman,potrivit agentiei de studii si cercetari stiintifice americane
2. 7 este vazut ca un numar norocos in mai multe culturi ale lumii.Mitologia japoneza vorbeste despre cei 7 zei ai norocului.
3. Cele 7 pacate capitale,au fost definite de Papa Gregory I in secolul 6 : "mandria", "invidia", "iubirea de arginti", "desfranarea", "lacomia", "lenea" si "mania".
4. Cele 7 virtuti sunt:
1. Smerenia
2. Milostenia
3. Curatenia
4. Cumpatarea
5. Indelunga-rabdare
6. Blandetea
7. Harnicia
5. Pe 7.07.2007,la ora 7 in cadrul unei ceremonii la Lisabona, au fost discutate rezultatele unui vot la nivel mondial,ale celor 7 noi minuni ale lumii.Printre cei 21 de semifinalisti s-au numarat si,Stonehenge,Kremlin si Tombouctou.
6. Superstitiosii cred ca a sparge o oglinda,aduce 7 ani de ghinion.Ingroapa bucatile sau trece-le printr-un curent.
7. Intervalul de cifre al numerelor ce pot fi reamintite in secvente de catre o persoana este 7.
8. Gargarita sau buburuza,are 7 pete.
9. In traditia vedica hindu,la baza trasaturilor umane,stau 7 chakre,sau roti de energie.
10. Bushido, sau " Calea Razboinicilor"este codul japonez ce cuprinde cele 7 virtuti.
11. Cel de-al saptelea fiu,al celui de-al saptelea fiu,are puteri magice,potrivit folclorului irlandez,iar intr-o legenda romaneasca este un vampir .
12. Cel de-al saptelea fiu,al celui de-al saptelea fiu,a fost cel de-al saptelea album inregistrat in studio de formatia Iron Maiden,formatie heavy metal, in 1988.
13. Potrivit mai multor credinte,exista 7 Ceruri ,care corespund celor 7 corpuri ceresti.Pamantul,Soarele si cele 5 planete ce pot fi vazute cu ochiul liber.In iudaism,al saptelea cer este Araboth si este casa Tronului de Glorie,al celor 7 arhangheli.
14. 7 este numarul atomic de nitrogen.
15. Orasul Roma,a fost costruit pe 7 coline.Palatine,Capitoliu, Quirinal,Viminal,Esquiline,Caelian,si Aventine.La inceputurile Romei,ea a fost condusa de o serie de 7 regi.
16. Sheva Brachot,sau 7 zile de binecuvantari,urmeaza dupa o nunta traditionala evreiasca.
17. A saptea si ultima carte din seria Harry Potter,JK Rowling, a fost pregatita sa iasa pe piata in 2007.A sasea carte,a fost vanduta in 7 milioane de exemplare,in prima zi de la lansarea ei pe piata in America.
18. Monologul " Sapte varste de om" a lui Shakespeare incepe cu "Toate din lume,intr-o etapa,si este livrat de Jacques in Actul II,scena sapte dintre "As You Like It."
19. In ambele navete spatiale distruse Challenger si Columbia Nasa,7 astronauti au fost ucisi.
20. Cele 7 cluburi intr-un pachet de tarot reprezinta initiativa, ambitia,coducerea si dorinta.
21. Conform unei legende,dupa nasterea lui Buddha,acesta, s-a ridicat in picioare si a facut 7 pasi.
22. Primele BMW,Nissan si Lotus,au avut la baza licenta de producere de la modelul Austin 7.
23. In viziunea Apocalipsei,descrisa de revelatiile biblice, exista sapte biserici din Asia,sapte sfesnice,sapte stele,sapte trambite,sapte spirite 7 plagi,un nmonstru cu 7 capete si un miel cu 7 ochi,inainte de tronul lui Dumnezeu,
24. 7 este neutru pe scala ph.Apa pura are un ph de 7.
25. Roy Sullivan un racer park din Virginia,a fost singurul om din lume care a supravietuit celor 7 fulgere ce l-au lovit.S-a sinucis apoi in 1983 prin impuscare.
26. Jumpy,” “Shifty” si “Snoopy” au fost printre numele respinse, pentru caracterele celor 7 pitici din filmul de animatie Disney, Alba ca Zapada si cei 7 pitici in 1937.
27. Radacina patrata a lui 7( cu 4 zecimale), 2.6457.
28. 7 ani mai tarziu,creatorul bauturii Bib-Label Lithiated Lemon-Lime Soda in 1929,a schimbat-o in denumirea de 7 Up, inspirat fiind dupa ce a vazut vacute marcate cu 7 si U.
29. In mitologia greaca,Pleiades,sau sapte surori,au fost cele sapte fiice ale lui Atlas Titan si ale nimfei mare Pleione.Ele au avut legatura cu mai multi zei Olympiani,inclusiv Zeus, Poseidon si Ares.
30. Seven Sisters este o serie de stanci de creta de pe coasta de Est Sussex,un set de cascade in Norvegia si un grup de zgarie-nori de la Moscova.
31. Expresia " Sapte ani de mancarime"a fost inregistrata pentru prima data in 1899.Face parte ca indemn din tema de inspiratie pentru filmul " 7 ani de casnicie" din 1955 avand-o in rolul principal pe actrita Marlyn Monroe.
32. In limba araba si script-ul urdu,sapte ia forma unei mare "V". In Telugu,un descendent al script-ul vechi indian Brahmi, este scris ca un "S" si in Gujarat acesta seamana cu un 9 cu o coada extinsa.
33. Lantul de magazine 7 Eleven,are peste 30 de mii de locatii in intreaga lume si a fost numit asa dupa programul de lucru de 7 ore,pentru prima data cand a fost deschis in Dallas in 1927.
34. Zece filme au castigat sapte premii Oscar,inclusiv Lawrence al Arabiei,Dansand cu lupii,Schindler's List si Shakespeare in Love.
35. Toate numerele de cladire din scenele de deschidere din 1995 thriller-Se7en,cu Brad Pitt in rol de detectiv care investigheaza o serie de crime inspirate de cele sapte pacate de moarte,incepe cu sapte.
36. Brad Pitt,de asemenea,a jucat in filmul sapte ani,in Tibet,in 1977 si este povestea adevarata a unui alpinist austriac care s-a imprietenit cu Dalai Lama in anii 1940 .
37. 7 este al patrulea numar prim dupa 2, 3 si 5
38. Seven Dials din Covent Garden din Londra,se afla la intersectia a sapte drumuri.O parte din locatia de shopping a fost o mahala notorie in secolul 17 si a gazduit 7 puburi pe fiecare alee.
39. Filmul Cei 7 Magnifici a lui John Sturges din 1960,a fost o remodelare a clasicului filmului japonez Cei 7 samurai regizat de Akira Kurosawa din 1954.
40. Hotelul de 32 de m inaltime Burj Al Arab ,este un renumit hotel de 7 stele in lume.
41. Netball,handbal,polo pe apa sunt jucate cu echipe de sapte jucatori.
42. Vechii astronomi,credeau in existenta celor 7 planete ale sistemului solar.Ele sunt acele corpuri celeste ce pot fi vazute cu ochiul liber.Pamant,Soare,Luna,Jupiter,Marte,Venus si Saturn.In cele mai multe limbi ale lumii cele 7 zile ale saptamanii poarta numele lor.
43. Sapte este varsta minima la care un detinator de cont de economii din Regatul Unit poate retrage bani.
44. Fetele opuse ale unui zar,adunate dau numarul 7
45. Sapte este cel mai mare numar de batoane sau orice alt obiect cilindric,care poate fi legat intr-un manunchi,astfel incat forma de pachet ramane fix.
46. In 1849 scriitorul John Ruskin a publicat Sapte Lumini de Arhitectura,care stabileste sapte principii de conducere.Ei au fost sacrificiul,adevarul,puterea,frumusetea,memorie de viata si ascultarea.
47. Al saptelea amendament al Constitutiei SUA,codifica dreptul la proces cu juriu in anumite procese civile.
48. Atat Elizabeth Taylor cat si regretata Lana Turner au avut sapte soti (si opt casatorii).producatorul american de radiodifuziune Larry King a avut sapte casatorii,dar numai sase sotii.
49. 7 este codul telefonic international pentru Russia and Kazakhstan.
50. Cei Sapte Campioni ai crestinatatii sunt St George, Apostolului Andrei,St Patrick,St Denis,St James Boanerges, Sfantul Antonie cel mai mic,si St David.Ei sunt sfintii patronii respectiv ai,Angliei,Scotiei,Irlandei,Frantei,Spaniei,Portugaliei si Tarii Galilor.
51. McCaughey,septupletii nascuti in Iowa in 1997,sunt primii supravietuitori de septupleti din lume .
52. Sapte segmente alcatuiesc fiecare cifra pe cel mai simplu ceas electronic.
53. Printre fotbalistii celebri care au purtat tricoul No.7 se numara David Beckham,George Best si Eric Cantona.
54. Daniel Craig,este cel de-al saptelea actor ce l-a jucat pe James Bond.
55. O serie de sapte opere de arta se numeste heptalogie.
56. Enid Blyton a publicat 15 de carti in secret Sapte serii intre 1949 si 1963.Sapte Secrete,de asemenea,a aparut in sapte nuvele,care au fost colectate de la moartea lui Blyton si publicate în 1998.
57. In decembrie 2006,vanatorul din Wisconsin Rick Lisko,a fugarit si a ucis,un cerb hermafrodit cu 7 picioare,despre care dupa ce l-a mancat a spus: " A fost foarte gustos".
58. Exista grupuri de muzica populara traditionala,cu sapte membri care includ si Belle & Sebastian,S Club 7 si Pipete.
59. Razboiul de sapte ani(1756-63)in care au fost implicate toate marile puteri din lume a fost descris de Winston Churchill ca primul razboi din lumea reala.
60. Autoritatea pentru Standarde in Publicitate permite publicitatea de prezervative pe Channel 4,dupa 7pm (dar numai dupa ce 9pm pe alte canale).
61. Adventistii de ziua a saptea cred ca a doua venire a lui Isus Hristos este iminenta.Inventatorul Cornflakes-ului John Harvey Kellogg a fost un adventist.El,de asemenea,a initiat o campanie impotriva masturbarii si in 1888 a publicat Tratamentul impotriva auto-abuzului si a efectelor sale.
62. Despre a saptea Liga a cizmelor,a fost relatat prima oara in basmul francez Le Petit Poucet by Charles Perrault.Acestea au permis purtatorului atingerea a sapte ligi,aproximativ 24 de mile,la un pas.
63. Luminile filmului care au atins 70 de ani in 2007 au fost Shirley Bassey,Colin Powell,Jack Nicholson,Robert Redford, Bobby Charlton and Anthony Hopkins.
64. Cele 7 summit-uri este numele dat celui mai inalt munte de pe fiecare continent.Cel mai batran om care le-a escaladat pe toate este Ramon Blanco din Spania,care si-a completat colectia la 70 de ani.
65. In activitatea lui Dante secolul al 14-lea,Divina Comedie, cercul a saptea a iadului este pazit de Minotaur si primeste, printre altele,violente,hulitori si Sodomites.
66. Lansat in 1957,Lotus Seven masina sport - mai tarziu numit Caterham 7 - a fost interzis de la concurenta in SUA in anii 1960 pentru ca era "prea rapid la rasa".
67. Lana este darul asociat cu cea de-a saptea aniversare a casatoriei.
68. Cele mai multe insigne Sheriff americane sunt heptagrame( stea cu sapte colturi).Ele indica un simbol traditional pentru starpirea raului.
69. Cand sunt pusi sa aleaga si sa se gandeasca la un numar intre 1 si 10,oamenii de regula aleg 7.
70. Seventh Avenue din Manhattan,New York,este cunoscut ca "Fashion Avenue"din cauza concentraţiei sale de case de moda,inclusiv Ralph Lauren si Donna Karan.Designerii s-au separat poreclele "Regele" si "Regina" celui de-al saptelea Avenue.
71. Copil fiind,Jack White,jumatatea trupei rock The White Stripes,se referea la magazinul sau numit armata salvarii, magazin de caritate,denumindu-l "Seven Nation Army" (numele a dat pana in 2003 trupei hit).
72. Evenimentele ce au avut loc pe 7.07, includ a 17 victorie a lui Boris Becker,la Wimblendon in 1985,cursa Bradford din 2001,si bombardamentele din Londra in 2005,Ringo Starr,Bill Oddie and Michael Howard isi sarbatoresc onomastica pe 7.07.
73. Trupa engleza,duo Zero 7,si-a luat numele de la un club de noapte care se numeste zero sapte( zero siete).
74. Fiji sunt detinatorii Consiliului International de Rugby Sevens World Series.
75. Seven Mile Beach de pe Grand Cayman are de fapt,cinci mile si jumatate.
76. Casa de Gables Seven,un conac in Salem,Massachusetts, a inspirat romanul omonim din 1851 al scriitorului american, Nathaniel Hawthorne.
77. Cele 7 obiceiuri ale celor mai eficienti oameni a lui Stephen Covey s-a vandut in peste 5 milioane de copii in 38 de tari incepand cu anul 1989.Ele sunt,Sa fii activ,incepe cu sfarsitul, pune lucrurile importante pe primul loc,gandeste ca un castigator,cauta intai sa intelegi si apoi sa fii inteles, sintetizeaza intai,si lasa-te vazut.Numerele au fascinat de-a lungul timpului foarte multi oameni de stiinta,matematicieni, fizicieni,biologi si continua sa o faca chiar si in prezent.Numerele apar peste tot,in natura,pornind de la aranjamentul frunzelor,de la sabloanele petalelor unei flori si ajungand la falangele mainii umane.Ganditorul german,savant multilateral,filosof si teolog,jurist,astronom si matematician, Nikolaus Cusanus a spus despre numere ca,sunt cel mai bun mijloc de a descoperi adevarul divin.Egiptenii antici dadeau mare importanta semnificatiei numerelor si le foloseau ca mijloc de prevestire a viitorului.De asemenea,evreii,asociau numerele cu literele alfabetului,dand lumii CABBALA si punand astfel bazele interpretarii numerelor.De asemenea cifrei 7 mai corespund si cele sapte trepte ale desavarsirii,cele sapte sfere sau trepte ceresti,celor sapte petale ale trandafirului.Numarul sapte apare de altfel foarte des in Biblie,candelabrul cu sapte brate,cele sapte duhuri care se odihnesc,cele sapte ceruri unde stau cetele ceresti.Solomon a zidit templul in sapte ani.Creand lumea in sase zile,Dumnezeu se odihneste in cea de-a saptea si o transforma in zi sfanta.Odihna din ziua a saptea marcheaza un legamant intre Dumnezeu si om.Numar spiritual,reprezentand uniunea omului cu Divinitatea,este marele numar biblic.Am putea considera ca fiind caracterizat doar de un singur element,aerul,dar in realitate aduna in el influenta tuturor celor patru elemente si in acest fel este deosebit de echilibrat.Entitatea caracterizata prin acest numar are un spirit de observatie accentuat,da dovada de curiozitate, cumpatare,independenta.Persoana care are numarul 7 este pasnica,afectuoasa si timida.Cea mai importanta capacitate conferita de numarul destinului 7 este profunzimea in gandire.In orice domeniu ati activa,trebuie sa analizati si sa verificati totul cu propria ratiune,pentru ca nu acceptati sa luati de bun ceea ce au spus altii.De asemenea,numarul 7 va confera calitati spirituale si intelepciune inca din tinerete.Sunteti foarte meticulos in tot ce faceti,un perfectionist care ii trateaza si pe ceilalti cu aceeasi exigenta.Reusiti sa analizati rapid si exact orice situatie.Nu aveti foarte multi prieteni,dar atunci cand stabiliti o relatie de prietenie,aceasta va dura toata viata.Nu sunteti foarte sociabil,iar ceilalti pot avea uneori impresia ca nu va pasa de nimic.De fapt,este doar modul in care incercati sa va ascundeti senzatia perpetua de nesiguranta.Va place singuratatea,departe de agitatia lumii moderne.Latura negativa a numarului 7 va poate face sa deveniti pesimist,irascibil, retras.Trebuie sa va traiti viata din plin,si sa invatati din experienta,altfel puteti ajunge o persoana dificila,greu de suportat.De asemenea,latura negativa va poate face egoist si capricios.Aveti tendinta de a trece repede de la o stare la alta, de la un sentiment la altul.


No comments: