Friday, October 2, 2015

M-am pus pe prune ca sunt foarte bune...

Asa ca m-am pus pe treaba la prune,ca sunt foarte bune,m-am concentrat pe bunatatile toamnei,vinete,ardei,mere,struguri,si multe prune.Vara si toamna este singurul anotimp in care putem consuma fructe si legume proaspete,direct din gradina.Prunele au proprietati de stimulare a sistemului nervos,decongestive,hepatice,dezintoxicante si laxative.Aceste fructe amelioreaza starile inflamatorii ale ficatului si splinei.De asemenea,prunele si sucul proaspat pregatit din ele contribuie la scaderea aciditatii sucului gastric,ceea ce le face sa fie un mijloc de tratament auxiliar in gastrite,ulcer stomacal si duodenal.Prunele imbunatatesc semnificativ starea bolnavilor de ateroscleroza,colecist,hipertensiune si rinichi.Resveratrolul care se gaseste si in compozitia prunelor inchise la culoare,intre indigo si negru si visiniul cel mai inchis,este un colorant polifenolic,considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut pana acum,de 4-5 ori mai puternic decat betacarotenul,de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic ca vitamina C.Un pahar de suc de prune,inainte cu o jumatate de ora de mesele principale,ajuta la intarirea sistemului imunitar,creste rezistenta organismului la infectii,ceea ce este foarte bine tinand cont de faptul ca toamna e foarte aproape,si este un tonic eficient pentru sistemul nervos.Sucul de prune,ca si fructul intreg,de altfel,este un laxativ natural,lucru pe care il stiu multe persoane cu probleme digestive si care adesea apeleaza la aceasta bautura.Ca laxativ natural,sucul de prune contribuie la eliberarea toxinelor din organism,dar si la eliminarea excesului de grasimi.Ceea ce trebuie sa stii e ca pentru a pierde din greutate trebuie sa bei zilnic doua pahare de suc de prune.Pruna este si un fruct care are puternice calitati energizante.Acest lucru se datoreaza zaharurilor pe care le contine si care potenteaza capacitatea energetica a organismului,intervenind si stimuland sistemul muscular si nervos.Pentru cei care depun eforturi fizice mari,se recomanda mai ales folosirea fructelor uscate,deoarece au o valoare energetica de cinci ori mai mare decat cele proaspete.Prunele ajuta la digestie si au un efect laxativ.Ele contin apa,zaharuri,distribuite intre glucoza,fructoza si zaharoza,fibre alimentare,celuloza si pectine,acizi organici,care favorizeaza eliminarea acidului uric,saruri minerale,in special potasiu,vitamine B1,B2,B3,B6,C,E si D,antociani in coaja,substante antioxidante care confera fructului culoarea specifica,tanini si substante amare,in frunze si scoarta pomului.Prunele uscate au un continut caloric mai ridicat decat cele proaspete si o concentratie mai mare de vitamine si saruri minerale.Pentru ca deja a inceput sezonul prunelor,trebuie sa stiti ca specialistii recomanda o cura de opt-zece prune proaspete,dimineata,inainte de micul dejun,mai ales persoanelor care sufera de constipatie.Alte 10 beneficii ale consumului de PRUNE.Stimuleaza memoria,daca mananci cel putin trei prune pe zi,antioxidantii puternici din acestea te ajuta sa elimini celulele deteriorate care iti afecteaza memoria.Ideale la dieta.Prunele sunt sarace in calorii,sunt benefice dietei tale.Fiecare pruna contine 30 de calorii,adica 1,5% din caloriile recomandate pentru fiecare zi pentru o dieta bazata pe 2.000 de calorii pe zi.Previn bolile de inima,sunt pline de carbohidrati buni.Bogate in vitamina C.Vitamina C ajuta la producerea carnitinei,un produs sintetizat din aminoacizii lizina si metionina care joaca un rol important in metabolismul celulelor vii,in descompunerea tesutului adipos si in transformarea lui in energie.Unii medici recomanda cura cu prune ca un remediu natural in cazul problemelor de fertilitate.Mai mult,ele sunt benefice chiar si femeilor care sunt deja insarcinate,deoarece contin calciu,fiind indicate mai ales in ultima perioada a sarcinii,pentru a se evita afectiunile stomatologice,hipertensiunea,sau,dupa sarcina,osteoporoza.In general,despre prune,numai de bine.Sunt cele mai sanatoase medicamente din farmacia naturii.Aceste fructe aromate si racoritoare sunt una din minunile naturii.E pacat sa nu profitam de ele atita vreme cat se gasesc din belsug,nu sunt scumpe,iar beneficiile pentru sanatate sunt imense.Prunele ne aduc o mare concentratie de vitamine si minerale,ajuta la slabit,vindeca unele afectiuni,detoxifica organismul si fac bine la frumusete.Prunele crude,sub forma de suc,nectar sau gem,chiar si prunele uscate,au efectul unui tonic extrem de eficient,inlocuiesc medicamentele si redau vioiciunea organismului,alunga oboseala.Prunele pe care le gasim in piata sunt de o mare diversitate de soiuri.Toate sunt bune,depinde de gust,alegerea tipului de pruna pe care il puteti manca in cantitati mari cu placere.O cura de prune este cel mai la indemana tratament pe care-l putem face pentru intarirea organismului.Vom elimina toxinele,vom purifica ficatul,toate organele vitale vor primi din plin energie.Diminueaza inflamatiile si usureaza tranzitul intestinal.Sunt foarte bune si in cazuri de anemie,constipatie sau hemoroizi.Datorita magneziului din compozitia acestui fruct,pruna alunga oboseala si trateaza starile de nervozitate.Cura cu prune va creste eficienta memoriei si a capacitatii de concentrare,laxativul cel mai sanatos.Ce mai contin prunele?Apa 80%),ceea ce favorizeaza eliminarea renala,prunele fiind un ajutor pretios celor care au tendinta de a face pietre la rinichi sau sufera des infectii urinare,si cei care au o vezica biliara lenesa beneficiaza de avantaje,prunele stimuland functionarea bilei.Bogatia de fibre a prunelor si prezenta sorbitolului accelereaza tranzitul intestinal.Prunele relaxeaza tesuturile,diminuand starea de inflamatie si crescand peristaltismul intestinal,usurand tranzitul prin lubrefiere.Pruna e una dintre cele mai eficiente si igienice laxative naturale,in caz de colon iritabil,datorita pectinei,elimina crampele si regleaza evacuarea balastului alimentar.Ca laxativ,se recomanda si prunele uscate,inmuiate in prealabil in apa timp de 6-8 ore.Se consuma 8-20 de prune,dimineata,pe stomacul gol,eventual cu paine integrala si iaurt,si compotul de prune are efect laxativ,mai ales cand este consumat,la aceeasi masa,cu miez de nuca usor prajit.Pruna previne bolile cardiovasculare.Aceste fructe aromate mai contin si potasiu 300 mg la 100 g de fruct proaspat.Nevoia zilnica de potasiu a unui adult fiind de 3,2 g, este clar ca o cura cu prune va ajuta metabolismul si va ajuta inima sa functioneze corect.Furnizand,in medie,52 de calorii la suta de grame,datorita glucidelor continute,nutritionistii le recomanda fara rezerve pentru refacerea rezervelor de energie ale bolnavilor cronici,anemicilor,celor cu imunitatea scazuta sau a celor cu apetit scazut.Prunele mai contin pigmenti antocianici care,impreuna cu vitamina P,intaresc peretii vaselor sanguine,ferindu-ne astfel de formarea periculoaselor cheaguri de sange,de arteroscleroza, embolii pulmonare si anevrisme.Proaspete,uscate,gem sau in placinta.Cura cu prune poate dura trei zile sau doua saptamani,in functie de afectiunea tratata si efectele scontate.In cele trei zile se consuma doar prune proaspete,in combaterea aterosclerozei,obezitatii,hipertensiunii si reumatismului.Cura de mai multe zile presupune consumul acestor fructe cu o jumatate de ora inaintea meselor.Se vor obtine o detoxifiere generala a organismului,intarirea imunitatii si tonifierea tuturor organelor.Jeleul si gemul de prune salbatice sunt un remediu excelent pentru gatul uscat si iritat.Pentru efecte imediate,dizolvati o lingurita cu varf intr-o cana cu apa fierbinte in care ati adaugat suc de lamaie si putina scortisoara,si beti acest amestec inainte de culcare.Si frunzele au efecte terapeutice.Decoctul din frunze de prun,25-30 g frunze la 1 litru de apa,are proprietati diuretice,laxative,febrifuge si vermifuge.Tot cu efecte vermifuge este si urmatorul leac,se lasa la inmuiat peste noapte 10 prune uscate,dimineata se fierb 10 minute.Prunele se mananca pe loc,iar apa se imparte in patru portii care se beau pe parcursul zilei.Florile de prun proaspete sau uscate,infuzate in lapte clocotit,sunt un purgativ extrem de eficient. 30 de frunze de prun se fierb intr-un litru de apa timp de 5 minute.Se bea cate o ceasca dupa fiecare masa,vreme de 5 zile,tot ca laxativ.Pentru hemoroizi si ficat congestionat,se recomanda urmatorul tratament pentru o zi:24 sau 60 de prune uscate fara samburi se tin in apa rece 12 ore,apoi se fierb in multa apa timp de doua-trei ore,schimband apa o data la o ora.Contra febrei se prepara un decoct de frunze uscate de prun. 25g de frunze maruntite se fierb nu mai mult de 5 minute intr-un litru de apa,apoi se lasa acoperit 10 minute.Se beau doua cesti pe zi sau cand apar puseele de febra.Ajuta la frumusete,sunt printre cele mai bune surse de anti-oxidanti.De ce sunt recomandate femeilor?Sunt surse perfecte de vitamine recomandate femeilor care tin cure de slabire si celor care vor sa devina mame.Alimentele super-procesate si consumate in cantitate mare au doua efecte negative majore. In primul rind,PH-ul mediului intern devine acid.Este terenul pe care apar boli metabolice grave,dar si unele forme de cancer.Toamna insa aveti la dispozitie mere,pere,prune sau struguri,toate cu efect alcalinizant.Acestea practic echilibreaza ph-ul.Iar dintre legume,cartofii au cele mai puternice capacitati alcaninizante,dar si varza si conopida.In fiecare zi,nu uitati de o portie de prune proaspete.Vitaminele din grupul B sunt esentiale in dieta mamei inainte de conceptie.In acest mod,scade riscul ca fatul sa aiba o malformatie frecventa a sistemului nervos denumita SPINA BIFIDA.Prunele bine coapte se folosesc si in cosmetica.Mastile cu prune,fiind astringente,sunt recomandate in cazul tenului gras,cu porii deschisi.Fructele se zdrobesc si se tin pe fata timp de 20 de minute,dupa care se indeparteaza cu apa calduta.Masca poate fi combinata si cu un albus de ou batut spuma.Cura de prune uscate timp de pana la cinci zile pe luna este benefica pentru detoxifierea tenului.Iar daca,din cauza stresului,traversati o perioada de cadere masiva a parului,faceti un decoct din frunze de prun si clatiti-va saptamanal cu el pe cap.Te fere┼čte de cancer.Benefice pentru oase,promoveaza refacerea si cresterea oaselor.Combat anemia.Mecanismul prin care prunele combat anemia si previn reaparitia acesteia nu este legat de continutul ridicat de fier al acestor fructe,ci datorita actiunii vitaminei C,care intervine in absorbtia fierului la nivelul organelor digestive,jucand un rol indirect in prevenirea si tratarea anemiei feriprive.Trateaza constipatia.Consumul de prune ajuta in prevenirea si tratarea constipatiei,stimuland tranzitul intestinal si conferind astfel un efect laxativ.Previn diabetul.Diabetul se caracterizeaza prin tulburari ale metabolismului glucozei si variatiile acesteia in sange.Un cultivator de prune din California a decis sa angajeze 500 de maimute pentru a-si culege recolta.Din nefericire,angajatii-maimuta au mancat toate prunele pe care le-au cules...



No comments: