Tuesday, April 22, 2014

Genetica si Cancerul...

Genetica din greaca veche,genitiv si din origine,o disciplina de biologie,este stiinta ereditate si variatia organisme vii.Faptul ca lucrurile vii mostenesc trasaturi de la parintii lor a fost folosit inca din preistorie pentru a imbunatati cultura plantelor si a animalelor prin selective de reproducere.Cu toate acestea,stiinta moderna de genetica,care incearca sa inteleaga procesul de mostenire,doar a inceput cu munca Gregor Mendel in secolul al XIX-lea.Desi el nu a stiut baza fizica pentru ereditate,Mendel observat ca
organismele mosteni trasaturi via discrete unitati de mostenire,care acum sunt numite de gene.Gene corespunde regiuni in ADN-ul,o molecula compus dintr-un lantisor din patru tipuri de nucleotide,secventa de nucleotide din aceste este organismelor informatiile genetice mosteni.ADN-ul apare natural intr-o forma esuate duble,cu nucleotide pe fiecare strand complementare reciproc.Fiecare fir poate actiona ca un sablon pentru a crea un nou partener strandard,aceasta este metoda fizice pentru a face copii de gene care pot fi mostenite.Secventa de nucleotide in o gena este tradus de celule pentru a produce un lant de aminoacizi, crearea de proteine,ordinea de amino-acizi in o proteina corespunde cu ordinea de nucleotide din gena. Aceasta relatie intre secventei nucleotidice si secventa de aminoacizi este cunoscut ca codul genetic. Aminoacizi in o proteina determina cum acesta falduri intr-o forma tridimensionala,aceasta structura este la randul sau,raspunderea pentru functia de proteine.Proteine indeplini aproape toate functiile necesare pentru celulele sa traiasca.O modificare a ADN intr-o gena care poate modifica o proteina de aminoacizi, schimbarea salei forma si functia,aceasta poate avea un efect dramatic in celula si asupra organismului ca un intreg.Desi genetica joaca un rol important in aspectul si comportamentul organismelor,este o combinatie de genetica cu ceea ce un organism experiente care determina rezultatul final.De exemplu,in timp ce genele joaca un rol in stabilirea dimensiunilor unui organism lui,nutritie si alte conditii ca experiente dupa inceputurile, de asemenea,au un efect mare.Cancerul-Cu totii avem celule canceroase in corp.Aceste celule nu apar,insa,la testele standard daca nu sunt in numar de miliarde.Cand doctorii spun bolnavilor ca nu mai exista celule canceroase in corpul lor dupa tratamentele efectuate,inseamna doar ca testele sunt incapabile sa le masoare deoarece nu mai sunt in numar detectabil.Celulele canceroase apar in corp de 6 pana la 10 ori in timpul vietii unui om.Cand sistemul nostru imunitar este puternic,celulele canceroase sunt distruse si astfel este impiedicata multiplicarea lor si formarea de tumori.Cand este diagnosticat cancerul,inseamna ca persoana respectiva are deficiente nutritionale multiple.Aceste deficiente pot sa apara din cauze genetice,a noxelor din mediul inconjurator,a alimentatiei si stilului de viata gresite.Pentru a preintampina deficitele nutritionale multiple este necesara schimbarea dietei si administrarea de suplimente nutritive,ceea ce va duce la intarirea sistemului imunitar.Chimioterapia presupune otravirea celulelor canceroase cu rata mare de crestere,dar astfel sunt distruse si celulele sanatoase cu crestere rapida din maduva spinarii,tractul gastro-intestinal,iar organe importante,cum ar fi ficatul,rinichii, inima sau plamanii pot fi iremediabil afectate.Radioterapia distruge celulele canceroase,dar in acelasi timp arde,cicatrizeaza si distruge celule,tesuturi si organe sanatoase Chimioterapia si radioterapia vor reduce,la inceput dimensiunea tumorilor.Folosirea indelungata a acestor tratamente nu va duce insa la distrugerea definitiva a lor.Cand in corp se acumuleaza prea multe deseuri toxice rezultate in urma chimio- si radio-terapiei,sistemul imunitar este fie compromis,fie distrus,iar pacientul poate muri din cauza unor infectii banale si a complicatiilor lor.Chimioterapia si terapia cu radiatii pot favoriza mutatii genetice in celulele canceroase care le fac foarte rezistente la tratament,si greu de distrus.Interventiile chirurgicale pot determina diseminarea  imprastierea celulelor canceroase la alte organe,metastaze.O metoda foarte buna de lupta impotriva celulelor canceroase este de a le infometa,adica a se evita alimentele de care acestea au nevoie pentru a se multiplica. Eliminand din alimentatie zaharul,se elimina astfel una din cele mai importante surse de hrana a celulelor canceroase.Inlocuitorii de zahar,indulcitorii sintetici cum ar fi zaharina sau alte produse Nutrasweet,Equal, Spoonful,au ca baza aspartamul E 951o substanta chimica daunatoare.Un inlocuitor natural al zaharului ar fi mierea de albine si melasa,dar in cantitati moderate. Sarea de bucatarie contine adaosuri chimice pentru a avea culoarea alba.. Alternativa ar fi sarea de mare.Laptele favorizeaza productia de mucus in corp,in special la nivelul tractului gastro intestinal.Renuntand la lapte si produsele derivate si consumand lapte de soia neindulcit,celulele canceroase mor de foame.Cancerul este hranit de acest mucus.Celulele canceroase infloresc in mediu acid.O alimentatie preponderent carnivora induce un pH acid in corp,si ar fi mai bine sa se consume peste si pasare in cantitati mici,decat carne de vita sau porc.Carnea mai poate contine substante administrate animalelor,antibiotice,hormoni de crestere si paraziti,ce dauneaza in special persoanelor cu cancer.O dieta bazata 80 % pe legume proaspete consumate ca atare sau sub forma de suc,grau integral, seminte nuci si fructe schimba pH-ul corpului in alcalin. 20 % din alimentatie poate fi din alimente gatite, inclusiv fasole boabe.Sucurile proaspete din legume asigura necesarul de enzime digestive,usor absorbabile, care ajung la nivel celular in 15 minute de la consumare si care hranesc si favorizeaza cresterea de celule sanatoase.Este bine sa se consume sucuri proaspete de 2-3 ori pe zi Evitati cafeaua,ceaiul si ciocolata ce pot contine cantitati mari de cofeina.Ceaiul verde este o alternativa foarte buna,avand si proprietati anti-canceroase.Cea mai buna bautura este APA-purificata sau filtrata pentru a fi astfel eliminate toxinele sau metalele grele.Proteinele din carne sunt dificil de digerat si necesita o cantitate mare de enzime digestive. Carnea nedigerata ramane in interiorul intestinului,intra in putrefactie si se creste astfel cantitatea de reziduuri toxice din corp.Renuntarea la carne sau reducerea ei in alimentatie duce la eliberarea de cantitati din ce in ce mai mari de enzime,acestea ataca proteinele din peretele celular si permit astfel celulelor specializate sa distruga aceste celule canceroase.Unele suplimente nutritive ajuta la intarirea sistemului imunitar,cum ar fi: IP6 inozitolul sau vitamina B9,continut de taratele de grau,seminte,nuci,Essiac ESSIAC este o formula din plante ce a fost utilizata din anul 1922 de o sora medicala din Canada numita Rene Caisse pentru a ajuta pacienti cu afectiuni grave.Cele opt plante din reteta originala sunt,ciuline sfant,radacina de brusture,laminaria,trifoi rosu, ulm cu coaja neteda,radacina de revent turcesc,nasturel,macris marunt,antioxidanti,vitamine,minerale,toate stimuland imunitatea sa lupte si sa distruga celulele canceroase.Alte suplimente cum ar fi vitamina E produc apoptoza sau moartea programata a celulelor,metoda naturala a corpului de a scapa de celulele bolnave, nedorite si inutile.Cancerul este o boala a mintii,corpului si spiritului.Gandirea pozitiva si o fire activa ajuta pe cel care lupta cu cancerul sa supravietuiasca.Furia,neiertarea si amaraciunea construiesc un mediu stresant si acid in corp.Trebuie sa invatam sa avem un spirit iubitor si iertator,sa ne relaxam si sa ne bucuram de viata. Facand exercitii fizice zilnice si de respiratie,oxigenul ajunge adanc,la nivel celular.Celulele canceroase nu se pot dezvolta in prezenta oxigenului.Dioxina este o substanta ce provoaca cancer in special la sani.Dioxina este eliberata din plasticul sticlelor cu apa introduse la congelator.Recent,Dr. Edward Fujimoto,manager al programului de sanatate din cadrul Castle Hospital,a vorbit in cadrul unei emisiuni TV,despre pericolele care pandesc sanatatea.A vorbit despre dioxina si raul pe care il poate face.Sa nu se incalzeasca mancarea la cuptorul cu microunde in vase de plastic.Este vorba,mai ales,de mancarea ce contine grasime.A recomandat, in schimb,folosirea de vase de sticla sau ceramica pentru a incalzi mancarea.Se obtin aceleasi rezultate,dar fara dioxina.Acesta este un material ce ar trebui trimis tuturor celor care sunt importanti in viata voastra...

No comments: